Baigęs teisėjo karjerą, S. Slyva dirbo Kauno „Stumbre“, nuo 2016 m. birželio iki 2017 m. lapkričio buvo šio klubo prezidentas.

Prieš šio sezono pradžią S. Slyva „Žalgiryje“ pakeitė į Kroatiją išvykusį Mindaugą Nikoličių.

– Kodėl išsiskyrėte su „Žalgiriu“?

– Tai buvo mano iniciatyva. Aš neįgyvendinau kai kurių reikalavimų ir dėl to pasakiau sau, kad reikia pasitraukti. Tas išsiskyrimas turėjo būti jau senokai, bet tiesiog užtruko dėl ilgai tvarkytų popierių.

– Išsiskyrėte be konflikto?

– Esu dėkingas „Žalgirio“ vadovybei, kad turėjau progą prisiliesti prie šio klubo. Girdėjau kažkokias kalbas, kad įvyko konfliktas su vykdančiąja direktore Vilma Venslovaitiene, bet joms nėra jokio pagrindo. Taip, mūsų požiūris į kai kuriuos dalykus skyrėsi, bet tai yra normalu. Bet kokiu atveju, lemiamas yra klubo vadovo žodis ir tenka su juo sutikti.

O „Žalgiriui“ linkiu sėkmės, kad jis šiemet taptų čempionu. Ir dar sėkmės palinkėti norėčiau klubo fanams. Jūs esate geriausi fanai Lietuvoje. Joks kitas klubas tokių neturi.

– Kur dirbsite toliau?

– Tikrai nenorėčiau nutolti nuo futbolo, nes myliu šią sporto šaką. Gal naudingiausias šiuo metu futbolui būčiau teisėjų asociacijoje. Gal nebebūčiau teisėjas, nes kaip ir pasiskelbiau, kad baigiau teisėjauti, o inspektoriumi. Bet dar laukia daug mąstymų šia tema ir aš šiandien konkrečiai negaliu pasakyti, kad būsiu ten ar ten, tuo ar tuo.

Yra ir kita mane labai dominanti sfera – futbolo agento darbas. Juolab „Žalgiryje“ aš įgijau daug šios srities žinių.

– Futbolo agento ir inspektoriaus veiklą galima derinti?

– Būtent. Negali užsiimti agento veikla, jeigu esi klube. Bet dabar, pasitraukęs iš „Žalgirio“, aš tos galimybės neatmetu. Taip, gal tai yra mano svajonė, tad kodėl nepabandžius jos įgyvendinti?

– Amžius turbūt leistų dar būti ir teisėju?

– Amžius tai tikrai leidžia. Tiesiog pats manau, kad gal ir negražiai atrodytų, kad jau paskelbęs apie karjeros pabaigą, imčiau ir sugrįžčiau. Nors niekada negali sakyti niekada.