Tačiau ekipos vyriausiasis treneris Simone Inzaghi net ir sezono finiše, kai jau buvo aišku, kad ekipa nepretenduos į stipriausiųjų trejetą bei į vietą Čempionų lygoje, nedrįso nuo suolo pakelti lietuvio ir mesti jį į paskutinių 2016-2017 m. sezono turų „Serie A“ kovas.

Nors ir nedebiutavo pagrindinėje komandoje, tačiau sezono pabaiga turėjo iš Panevėžio kilusį lietuvį nuteikti optimistiškai: ta galimybė ginti „Lazio“ vartus artimiausioje ateityje buvo reali.

Pernai rugpjūtį panevėžietis pasitiko puikia nuotaika: 20-ies metų futbolininkas suraitė parašą ant penkerių metų trukmės kontrakto su Romos „Lazio“ klubu.

Tačiau „Primaveros“ lygos marškinėlius iššaugęs lietuvis nebuvo įtrauktas į pagrindinę komandos sudėtį naujam sezonui ir buvo paskolintas „Serie B“ pirmenybėse žaidžiančiam „Salernitana“ klubui.

Salerno klube vartininkas progų daug neturėjo: 7 rungtynės „Serie B“ pirmenybėse ir 2 mačai „Coppa Italia“ taurėje – visa kukli praėjusio sezono patirtis.

Po tokių metų ir pats „Lazio“, ir žaidėjas nori žingsnio į priekį.

Šeštadienį „Lazio“ startuoja naujame „Serie A“ sezone namų rungtynėmis su „Napoli“ ekipa, tačiau vartininkas iš Lietuvos jas pasitiks ne komanos sudėtyje, o galbūt stadione laukdamas naujienų iš klubo vadovų ir savo agento.

M. Adamonis pasidalino mintimis apie savo perspektyvas Italijos futbolo flagmanų klube ir prasidedantį „Serie A“ sezoną.

– Trejose draugiškose rungtynėse vartus saugojo 35-erių naujokas veteranas Silvio Proto, paskutiniame mače su Dortmundo „Borussia“ – Thomas Strakoša, tad klausimų, kas pagrindinėje komandoje konkuruos dėl vartininko pozicijos, beveik nelieka.

– Pagrindinio vartininko pozicija po praėjusio sezono liks ta pati – tai albanas Thomas Strakoša. Tokio lygio jauno vartininko nesu matęs, jis turi labai gerą ateitį, jau šią vasarą daug top lygio komandų norėjo jį įsigyti, bet „Lazio“ atmetė visus pasiūlymus.

– Gal daugiau tau šansų atsivertų, jei koks klubas nepagailėtų solidžios išpirkos už šį vartininką? Vasarą jau juo domėjosi „Liverpool“, kuris siūlė už jį 40 mln. eurų.

– Vartininkų treneris pasakojo, kad nenorėjo jo išleisti, nes neturi paruošęs kito, kas gali užimti T. Strakošos vietą.

– Klube teoriškai – net penki vartininkai, kontraktas su klubu galioja iki 2022 m., kokią „Lazio“ mato tavo ateitį klube? Gal kalbėjai su strategu Simone Inzaghi apie tavo perspektyvas?

– Klube šiuo metu esame keturiese, nes kroatas Ivanas Vargičius, kaip supratau, nori palikti Romą. Apie savo ateitį teko kalbėti su vartininkų treneriu Adalberto Grigioni ir klubo direktoriumi.

Abu jie mato mane ateityje kaip pagrindinį „Lazio“ vartininką, tik, žinoma, viskas priklauso nuo manęs, iki to dar turiu nemažai dalykų patobulinti savo žaidime.

– Pernai atstovavai „Serie B“ klubui „US Salernitana“, nebūtų blogiausias variantas vėl žaisti II lygoje?

– Žaidybinė praktika yra vienas svarbiausių tobulėjimo procesų, tad aš tikrai palaikau šią idėją, kad nėra blogai persikelti į žemesnes lygas ir įgyti patirties. Tik žinoma, būtina žaisti.

Su agentu išgyvename sunkų laikotarpį, nes jis nepateisina mano lūkesčių. O jie paprasti – rasti komandą, kurioje tikrai galėčiau žaisti, kuo geresniame lygyje, aišku, niekur nėra garantijų, kad tikrai žaisiu, bet bent jau 20 rungtynių per sezoną.

– Gruodžio pabaigoje sužibėjai po atremto 11 m baudinio, šis epizodas pateko į turo gražiausių momentų sąrašą. Kodėl po geresnių savo rungtynių „Salernitana“ ekipoje vėliau vis vien likdavai atsargoje?

– Įspūdžiai apie „Serie B“ tikrai tik geri, prieš vykstant į Salerno miestą nesitikėjau, kad „Serie B“ yra toks stiprus čempionatas. O pati „Salernitana“ gal šiek tiek nuvylė savo požiūriu į žaidėjus. Labai retai buvo keičiama sudėtis.

Kiek teko girdėti ir kalbėtis su kitais žaidėjais, jokio kito paaiškinimo, kaip kad „Atalanta“ ir „Salernitana“ buvo sudariusios sandėrį dėl kito vartininko, tai susiję galbūt su finansais, kitaip sakant, nupirko vietą savo žaidėjui.

– Esi Italijoje ne pirmus metus, ar tavo manymu, šiemet dėmesys „Serie A“ bus dar didesnis nei ankstesniais metais? Kaip Ronaldo atvykimas keičia pačią „Serie A“?

– Italijos futbolo lygis kyla kiekvienais metais, dėmesys tikrai padidėjęs. Tam turi įtakos naujų žaidėjų perėjimai, į Italiją atvyksta vis daugiau garsesnių futbolininkų.

Ronaldo efektas? Sunku kažką ir pasakyti. Romos gatvėse neteko matyti pardavinėjamų Ronaldo marškinėlių. Manau, dėl jo Italijos lyga sulauks daug daugiau tarptautinio dėmesio.

– Kokia situacija dėl tavo ateities artėjančiame sezone?

– Šiuo metu treniruojuosi su „Lazio“ pagrindine komanda ir laukiu žinių iš direktoriaus apie nuomos galimybes. Po praeitų metų ir klubas turi interesą mane išsiųsti į komandą, kur gaučiau kur kas daugiau patirties. Kiek kalbėjau, klubo ieško ir už Italijos ribų.

– Kaip tavo akimis „Lazio“ pasikeitė per vasarą? Tarpsezonyje įsigyti naujokai atsvers patirtus nuostolius išvykus senbuviams?

– Klubas išsaugojo puolimo lyderį Ciro Immobile, bet prarado kelis pagrindinius futbolininkus.
„Lazio“ tarpsezonyje gana sėkmingai užpildė atsivėrusias spragas. Mano akimis, klubas puikiai susitvarkė su šiomis problemomis, aišku, svarbu ir tai, kad kol kas puolimo branduolys išliko tas pats.

Brangiausi „Lazio“ klubo vasaros naujokai (transfermarkt.com duomenys):

Vidurio gynėjas Francesco Acerbi (Iš „Sassoulo“, išpirka 10 mln.)

Kairysis gynėjas Riza Durmisi (iš „Real Betis“, išpirka 6,5 mln.)

Atraminis saugas Milan Badelj (iš „Fiorentina)

Vidurio saugas Valon Berisha (iš „Red Bull Salzburg“, išpirka 7,5 mln.)

Kairysis saugas Joaquínas Correa (iš „Sevilla“, išpirka 15 mln.)

„Serie A“ I turo rungtynės

Rugpjūčio 18 d.

19:00 Veronos „Chievo“ – „Juventus“
21:30 „Lazio“ – „SSC Napoli“

Rugpjūčio 19 d.

19:00 „Torino“ – „Roma“
21:30 „Bologna“ – „Spal“
21:30 „Empoli“ – „Cagliari“
21:30 „Parma Calcio 1913“ – „Udinese“
21:30 „Sassuolo“ – „Inter“

Rugpjūčio 20 d.

21:30 „Atalanta“ – „Frosinone“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją