Po burtų traukimo ceremonijos Šveicarijoje paaiškėjo, kad Lietuvos čempionių varžovėmis tapo Čekijos vicečempionė Prahos „SK Slavia“ komanda.

Pastaroji yra nuolatinė UEFA moterų Čempionių lygos dalyvė, o praėjusį sezoną Čekijos klubas nukeliavo iki pat ketvirtfinalio bei pateko į pajėgiausiųjų Europos moterų futbolo klubų aštuntuką.

Šešioliktfinalyje čekės peržengė graikių „PAOK“ barjerą, o aštuntfinalyje – islandžių „Stjarnan“.

Kelias Čempionių lygoje baigėsi čekėms ketvirtfinalyje, kur „SK Slavia“ suklupo prieš vėliau finale žaidusią Volfsburgo „VfL Wolfsburg“ ekipą. Tačiau išties verta paminėti, kad pirmąjį susitikimą pralaimėjusios 0:5 čekės atsakomose rungtynėse sužaidė lygiosiomis 1:1.

Šį sezoną „SK Slavia“ buvo priversta pradėti savo žygį Europoje nuo atrankos turnyro, kadangi tiesioginį kelialapį į pagrindinį turnyrą gavo tik viena Čekijos komanda – praėjusį sezoną šalies čempionate triumfavusi kita Prahos ekipa „AC Sparta“.

Atrankos varžybose „SK Slavia“ jokių problemų neturėjo. Vengrijoje būsima „Gintros-Universiteto“ varžovė nesunkiai įveikė visus oponentus – Budapešto „MTK Hungaria“, Kosovo čempionę „Mitrovica“ bei pajėgiausią Turkijos moterų futbolo klubą „Belediyesi“.

Po burtų traukimo ceremonijos „Gintros-Universiteto“ klubo prezidentas Gintaras Radavičius šyptelėjo ir prisiminė, kad Praha 2014-aisiais buvo sėkminga, tačiau komandos vadovas neabejoja, kad šįkart viskas bus dar sudėtingiau.

„2014-iais žaidėme su kita Prahos ekipa „AC Sparta“. Tada iš mūsų niekas nieko nesitikėjo, o mums pavyko nustebinti Europą. Šįkart viskas bus dar sudėtingiau.

Per pastaruosius kelerius metus jau užsitarnavome savo vardą ir visi varžovai į mus žiūri pakankamai rimtai. Neabejoju, kad „SK Slavia“ taip pat prisimena tuos metus, kai netikėtai palaužėme jų pagrindinius priešininkus vietiniame čempionate. To, jog mūsų kažkas neįvertins nesitikime, todėl sieksime kuo geriau pasiruošti ir stoti į kovą, nes rezultatas kol kas yra 0:0″, – kalbėjo klubo prezidentas.

UEFA moterų Čempionių lygos šešioliktfinalio etapas vyks rugsėjo 13-ą bei rugsėjo 26-27 dienomis. Pirmoji tarpusavio akistata Šiauliuose vyks rugsėjo 13 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)