Žaibiški pirmieji „Sevilla“ žvaigždžių dūriai į „Žalgirio“ vartus smigo 6 ir 7 Europos lygos atrankos rungtynių Vilniuje minutėmis.

Nors šį kartą buvo išparduoti visi 5 tūkstančiai bilietų į rungtynes, dalis žiūrovų šios ipaniškos fiestos pradžios taip ir nepamatė – dėl prastos LFF stadiono vartų sistemos nusidriekė ilgos eilės, kai kurie žmonės į vidų pateko tik pirmajam kėliniui įpusėjus.

Stadiono problema Lietuvoje aptarinėjama dažnai, varganas vaizdelis Vilniuje yra kliuvęs ir Anglijos žiniasklaidai, o šį kartą „reprezentacinį sostinės futbolo pastatą“ per dantį patraukė ir ispanai.

Jei gana santūriam „Sevilla“ treneriui Pablo Machinui po pergalės 5:0 užkliuvo tik traumų pavojų didinanti sintetinė stadiono veja, ant kurios „profesionalai Ispanijoje futbolo nežaidžia“, Sevilijos sporto dienraščio „El Decano Deportivo“ žurnalistas Alberto Cabello atkreipė dėmesį į pačią stadiono aplinką.

Komiška ispanui pasirodė tai, kad visiškai greta nediduko LFF stadiono auga medžiai ir krūmai.

„Situacija yra tokia, kad pagrindinės Lietuvos komandos savo namų rungtynes žaidžia stadionuose, greta kurių auga medžiai.

Nėra akivaizdesnio vietinio futbolo čempionato silpnumo įrodymo fakto kaip tas, kad iš pagrindinio šalies stadiono tu gali grožėtis vietine gamta. Ir „Žalgirio“ pasipriešinimas komandai, kuri medžius mato nebent savo treniruočių aikštynuose, buvo labai menkas. „Sevilla“ savo žaidimo lygiu parodė, kodėl per namų rungtynes svečius priima rimtesnėje aplinkoje“, – ironizuoja ispanas.

Europos lygos atranka: "Žalgiris" – "Sevilla"

Žurnalistas pažymi, kad Lietuvoje yra ir kitas, kur kas garsesnis „Žalgiris“ – krepšinio klubas iš Kauno.

„Žalgirio“ vardas visiems siejasi su Arvydo Sabonio, Valdemaro Chomičiaus ar Rimo Kurtinaičio pavardėmis. Tačiau tai kita ir kito sporto komanda – Vilniaus futbolo klubas tiesiog vadinasi taip pat ir dalijasi spalvomis su galingu krepšinio klubu.

Ir šį kartą visi matė, kad „Sevilla“ viešėjo ne futbolo, o krepšinio karalystėje. Nuo pirmų rungtynių sekundžių lietuviai galėjo įsitikinti, kad jų futbolą nuo Sevilijos lygio skiria tūkstančiai šviesmečių“, – pažymi A. Cabello.

Pasak ispano, nuostabiai žaidęs „Sevilla“ saugas Pablo Sarabia pasibeldė į Ispanijos futbolo rinktinės vartus, o futbolo pasimėgavusi Andalūzijos komanda reabilitavosi po nesėkmės Ispanijos Supertaurės rungtynėse su „Barcelona“ ir kuklios pergalės prieš „Žalgirį“ praėjusią savaitę (1:0).

„Savo vakarinį aperityvą Europos taurėje „Sevilla“ gėrė šalyje, kurioje yra trys milijonai gyventojų, tačiau daugiau nei du milijonai devyni šimtai penkiasdešimt tūkstančių pagrindine sporto šaka laiko krepšinį“, – konstatuoja jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)