Atšauktos sekmadienio Genujos „Sampdoria“ ir „Fiorentina“ rungtynės ir AC „Milan“ bei „Genoa“ mačas.

Šeštadienį čempionatas turėtų startuoti Veronoje, kur 19 val. (Lietuvos laiku) „Chievo“ priims nugalėtojų titulą ginsiantį Turino „Juventus“ klubą, kurį vasarą papildė Cristiano Ronaldo.

Tą pačią dieną numatytos ir Romos „Lazio“ bei SSC „Napoli“ rungtynės.

„Sampdoria“ prezidentas Massimo Ferrera teigė, kad turėtų būti atšauktos viso turo rungtynės. Jis taip pat pridūrė, kad bendravo su „Juventus“ generaliniu vadovu Giuseppe Marotta, kuris patvirtino, kad Bianconeri neturėtų žaisti šeštadienį.

„Aš skambinau klubų vadovams, mes galime pasakyti, kad neturime žaisti tokią dieną“, - Italijos žiniasklaidai tvirtino „Sampdoria“ prezidentas. „Esu įsitikinęs, kad „Serie A“ prezidentas Gaetano Micciche nenori tokio pirmojo turo. Aš kalbėjau su „Juventus“ vadovu G. Marotta, jis teigė, kad „Juventus“ nežais. Juk šeštadienį – gedulo diena, tu negali žaisti per laidotuves“, – kalbėjo „Sampdoria“ vadovas.

Po antradienį įvykusios tragedijos Genujoje, kurioje sugriuvo viadukas, jau oficialiai patvirtinta 39 žmonių žūtis. Po jo nuolaužomis dar gali būti iki 20 žmonių, ketvirtadienį pranešė šio Italijos miesto prokuratūra.

Gelbėtojai tarp betono ir kitokių nuolaužų toliau ieško žmonių. Iki ketvirtadienio pareigūnai neskelbė, kiek žmonių buvo pasigesta po antradienį įvykusios nelaimės. Vidaus reikalų ministras Matteo Salvini sakė, jog sunku nustatyti tikslų skaičių, nes dalis žmonių, dėl kurių dingimo buvo kreiptąsi į pareigūnus, galėjo tiesiog išvykti atostogų, o pasiekę savo kelionės tikslą nesusisiekė su artimaisiais ar draugais.

Italijos premjeras Giuseppe Conte sakė, kad šio incidento aukų skaičius tikriausiai didės ir pridūrė, kad per aukų laidotuves bus paskelbta nacionalinė gedulo diena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją