Buvęs Ispanijos rinktinės treneris su savo naujuoju klubu trečiadienį Taline buvo priverstas pripažinti Madrido „Atletico“ futbolininkų pranašumą. Du Diego Costos įvarčiai ir per pratęsimą Saulo Niguezo bei Koke šūviai lėmė „Atletico“ pergalę 4:2.

Cristiano Ronaldo išvykus į Italiją, Turino „Juventus“ klubą, Madrido „Real“ komandoje atsivėrė erdvė, kurią užpildyti turėjo tokios žvaigždės kaip Edenas Hazardas, Mauro Icardi arba Robertas Lewandowskis. Tačiau nė vienas iš jų į Ispanijos sostinę neatvyko. Ir panašu, kad neatvyks.

Tai patvirtino ir pats triskart iš eilės Čempionų lygos nugalėtojų vedlys J. Lopetegui.

„Šio finalo rezultatas nekeičia klubo planų. Netrukus prasidės „LaLiga“ čempionatas ir mums yra svarbus šis titulas. Tikimės pradėti gerai“, – kalbėjo J. Lopetegui.

Anot jo, „Real“ gerai žaidė per pratęsimą, dominavo, tačiau po praleisto įvarčio (2:3) žaidimas pasikeitė: „Atsirado problemų, turėjome priimti tam tikrus rizikingus sprendimus. Finale viską lėmė klaidos, kurias išnaudoti „Atletico“ moka meistriškai. Jie nubaudė mus ir turime pasveikinti – jie laimėjo pelnytai“.

J. Lopetegui tapo pirmuoju per 11 metų „Real“ treneriu, pralaimėjusiu debiutines rungtynes. 2007 metų rugpjūčio 11 dieną karališkasis ispanų klubas 0:1 nusileido „Sevillai“ Ispanijos Supertaurės dvikovoje. Tuomet pirmą kartą prie komandos vairo stovėjo Berndas Schusteris.

J. Lopetegui pakeitė po praėjusio sezono pasitraukusį „Real“ strategą Zinedine'ą Zidane'ą.

„Atletico“ strategas Diego Simeone su komanda laimėjo septintą titulą ir tapo sėkmingiausiu treneriu klubo istorijoje, aplenkęs Luisą Argonesą.

Vis dėlto ilgai švęsti jis neketina, nes jau pirmadienį prasideda „LaLiga“ sezonas.

„Šiandien galime švęsti, nėra abejonės. Rytoj jau pradėsime galvoti apie lygą, kur mūsų laukia labai sunkios kovos. Ar bus daugiau titulų šį sezoną? Visi žino mano atsakymą. Pirmiausiai – pirmos rungtynės su „Valencia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją