Trečiadienio popietę į Vilnių atskridusi „Sevilla“ ekipa įsikūrė „Žalgirio“ stadiono likučių kaimynystėje – vietoje buvusios didžiausios sostinės arenos pastatytame naujame viešbutyje.

O vakare prieš vienintelę komandos treniruotę Vilniuje ne vienas klubo darbuotojas iš kišenės traukė mobilų telefoną ir fotografavo LFF stadioną, kuriame ketvirtadienį vyks atsakomoji „Sevilla“ ir „Žalgirio“ akistata.

Tokiose mažose arenose rekordinius penkis kartus Europos lygoje triumfavusi komanda svečiuojasi retai. O dar didesnė egzotika – dirbtinė danga, ant kurios, pasak trenerio, nėra žaidęs nė vienas „Sevilla“ futbolininkas.

Prieš išvyką į Lietuvą ispanai Sevilijoje specialiai susirado sintetinės vejos aikštę, kurioje treniravosi bandydami priprasti prie kitokių sąlygų.

Tik, kaip prisipažino P. Machinas, iš to daug naudos nebuvo.

„Tikėjomės truputį kitokios dangos, – sakė „Sevilla“ strategas. – Ką gi, žaisime ir tokioje aikštėje. Jei UEFA leidžia čia žaisti, vadinasi, taip reikia. Sąlygos bus visiškai kitokios nei esame įpratę, nes Ispanijoje profesionalus futbolas žaidžiamas tik ant natūralios žolės. Bet bandysime prisitaikyti ir parodyti, ką mokame geriausio.“

Po pirmos tarpusavio akistatos Sevilijoje P. Machino auklėtiniai turi įvarčio atsargą – praėjusią savaitę namuose jie laimėjo 1:0.

Bet, atrodo, „Sevilla“ ir to visiškai pakanka ramiam gyvenimui Vilniuje. Bent jau iki rungtynių pradžios.

Keletas LFF stadiono spaudos konferencijų salėje sėdėjusių „Sevilla“ spaudos tarnybos atstovų nesusilaikę net prunkštelėjo, kuomet išgirdo DELFI klausimą, ar mažesnis nei tikėtasi rezervas prieš mačą ant nepažįstamos dangos kelia kokią nors įtampą komandos gretose.

„Gerbiame savo varžovą, bet kol kas rezultatas mūsų pusėje, jokios įtampos nėra, esame pasiruošę kovoti. „Žalgiriui“ dabar reikės mušti bent du įvarčius, šiaip ar taip, jie žais savo namuose, todėl turime tikėtis sunkių rungtynių“, – atsakė P. Machinas.

Pablo Machinas

Specialistas santūriai pagyrė žalgiriečius už garbingą pasipriešinimą Sevilijoje ir išskyrė vartininką Džiugą Bartkų, tuomet atrėmusį devynis smūgius.

Paprašytas pakomentuoti buvusio „Utenio“ trenerio iš Ispanijos Davido Campanos teiginį, kad „Žalgirio“ lygis panašus į stipresnių jo gimtinės mėgėjų komandų, P. Machinas toks kategoriškas nebuvo.

„Lyginti sudėtinga, bet manau, kad „Žalgiris“ galėtų žaisti antroje Ispanijos lygoje. Tai tikrai nėra tokia bloga komanda, kad galėtų konkuruoti nebent su mėgėjais.

Futbole nėra lengvų varžovų, lengvų rungtynių. Nors Sevilijoje sukūrėme daug progų ir laimėjome, „Žalgiris“ taip pat vertas pagarbos, jis turi patirties UEFA turnyruose. Mūsų užduotis – pagerinti progų realizaciją ir kartu apriboti galimybes kurti „Žalgiriui“, nes pirmose rungtynėse leidome jam tai daryti pernelyg daug“, – dėstė P. Machinas.

Sevilijoje tausojęs kelis savo lyderius sekmadienį vykusiam Ispanijos Supertaurės mačui, jis tiesiai neatsakė į klausimą, kiek keitimų planuoja savo starto sudėtyje Vilniuje.

Vis dėlto P. Machinas ir vėl gali nemesti į aikštę visų stipriausių pajėgų, nes ateinantį savaitgalį startuoja Ispanijos čempionatas.

„Galvojame apie visą sezoną, netrukus prasidės Ispanijos lyga, bet dabar orientuojamės į artimiausias rungtynes Vilniuje. Aišku, tvarkaraštis gali turėti įtakos mūsų starto sudėčiai. Kita vertus, „Sevilla“ ne pirmus metus žaidžia Europos turnyruose, mes jau pripratę prie tokio tempo. Kelionės išvargina, lieka mažai laiko treniruotis ir atsigauti, bet toks jau mūsų ritmas“, – kalbėjo 43-ejų ispanas.

Beje, kol kas prie finalų įpratintoje Sevilijoje tokia ankstyva Europos lygos stadija ažiotažo nekelia. Nors mačą Andalūzijoje stebėjo 26 tūkst. žiūrovų, į Vilnių neatvyko nė vienas žurnalistas iš Ispanijos, neminint būrelio klubo spaudos darbuotojų. Ispanijos žiniasklaidai šiomis dienomis kur kas įdomesnis Talinas (Estija), kur trečiadienį vakare UEFA Supertaurės rungtynėse susitinka du Madrido klubai: „Real“ ir „Atletico“.

Tiesa, „Sevilla“ rezervavo apie šimtą bilietų komandos gerbėjams LFF stadione, kuris bus sausakimšas – išparduoti visi 5 tūkst. bilietų.

Primename, kad trečio Europos lygos atrankos etapo dvikova sostinės LFF stadione vyks ketvirtadienį, nuo 20 val. Ją tiesiogiai transliuos DELFI.

Poros nugalėtojai paskutiniame atrankos etape kausis su Olomouco „Sigma“ (Čekija) arba Almatos „Kairat“ (Kazachstanas). Pirmą šių komandų tarpusavio akistatą 2:0 laimėjo namuose žaidę čekai.

„Sevilla“ sudėtis atsakomosioms rungtynėms su „Žalgiriu“: Tomašas Vaclikas, Juanas Soriano, Aleixis Vidalis, Sergio Escudero, Guilherme Arana, Sergi Gomezas, Danielis Carrico, Juanas Berrocalis, Jorisas Gnagnonas, Everis Banega, Ibrahimas Amadou, Roque Mesa, Pablo Sarabia, Jesusas Navasas, Nolito, Franco Vaszquezas, Luisas Murielis, Wissamas Ben Yedderas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)