Andalūzijos klubas už 8,5 milijono eurų (suma gali padidėti iki 10,5 mln. – DELFI) įsigijo 28-erių metų FC „Barcelona“ gynėją Aleixą Vidalį. Sutartis sudaryta ketveriems metams.

Pastaruosius tris sezonus Katalonijoje praleidęs A. Vidalis per 51 rungtynes pelnė 4 įvarčius ir dukart tapo „La Liga“ čempionu.

Prieš tai A. Vidalis metus atstovavo tai pačiai „Sevillai“.

Pranešama, kad gynėjas komandai gali padėti jau per artimiausias dvikovas su „Žalgiriu“ ir savaitgalį laukiantį Ispanijos Supertaurės mūšį su „Barca“.

Beje, katalonai neliko be Vidalių – vietoje ispano Aleixo jie prisiviliojo čilietį Arturo iš Miuncheno „Bayern“.

Primename, kad įveikęs du UEFA Europos lygos atrankos varžybų etapus, trečiajame Vilniaus „Žalgiris“ susitiks su šeštą vietą Europos futbolo klubų reitinge užimančia „Sevilla“. Pirmos rungtynės ketvirtadienį, rugpjūčio 9 d. įvyks Sevilijoje, o atsakomoji dvikova Vilniuje numatyta rugpjūčio 16 d.

„Žalgirio“ ir „Sevilla“ dvikova bus istorinė – pirmoji Lietuvos ir Ispanijos futbolo klubų akistata. Panašaus kalibro (pagal iškovotus titulus, tradicijas ir žaidėjus) varžovai mūsų šalyje lankėsi tik vieną kartą per visą istoriją – kuomet 2006 metais FBK „Kaunas“ susitiko su tuometiniu UEFA Čempionų lygos nugalėtoju „Liverpool“.

„Sevilla“ – vienas seniausių Ispanijos futbolo klubų. Jo sąskaitoje – vienas Ispanijos čempionų titulas ir penkios „Karaliaus“ taurės, penkiskart laimėti UEFA Europos lygos (anksčiau UEFA taurė) turnyrai, taip pat UEFA Supertaurės trofėjus.

Ypač sėkmingai pastarąjį dešimtmetį Europos taurėse žaidžianti „Sevilla“ UEFA taurę iškovojo 2006 ir 2007 metais, o UEFA Europos lygoje triumfavo net triskart iš eilės – 2014, 2015 ir 2016 m. To nėra pavykę pasiekti nė vienam kitam klubui.

Praėjusiame sezone Sevilijos ekipa žaidė UEFA Čempionų lygos varžybose, šešioliktfinalyje eliminavo „Manchester United“ su Jose Mourinho, o ketvirtfinalyje tik po atkaklios kovos 1:2 nusileido Miuncheno „Bayern“.

Tiesa, Ispanijos „La Liga“ čempionate „Sevilla“ liko tik septinta, todėl pateko tik į UEFA Europos lygos atranką.

Pirmoji „Žalgirio“ ir „Sevilla“ akistata įvyks rugpjūčio 9 d. Sevilijoje, o po savaitės Vilniuje komandos susigrums atsakomojoje dvikovoje.

Rungtynės prasidės 20 val. Jau startavo vieša bilietų į „Žalgirio“ ir „Sevilla“ rungtynes prekyba.

Bilietų kaina – nuo 10 eurų. Artėjant rungtynių dienai bilietai brangs, tad rekomenduojame nedelsti ir apsirūpinti jais Bilietai.lt kasose arba internetu www.bilietai.lt.

Primename, kad ispanai prieš tai bendru rezultatu 7:1 (4:0, 3:1) pranoko vengrų „Ujpest“ futbolininkus.

„Sevillos“ ir „Žalgirio“ poros laimėtojas susitiks su čekų Olomouco „Sigma“ arba kazachų Almatos „Kairat“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)