„Community Shield“ taurę ir „Mancester City“, ir „Chelsea“ laimėjo po keturis kartus. „Miestiečiai“ šiose varžybose pastarąjį sykį triumfavo 2012 metais, o „aristokratai“ – 2009-aisiais.

Šios ekipos finale susidurs antrą kartą. 2012 metais 3:2 stipresni buvo Mančesterio futbolininkai. „Chelsea“ finale kovojo ir pernai, kai pripažino Londono „Arsenal“ pranašumą. Pagrindinis mačo laikas baigėsi 1:1, bet baudinių serijoje 4:1 nugalėjo „kanonieriai“.

Daugiausia kartų „Community Shield“ rungtynes, kurios vyksta nuo 1908 metų, laimėjo „Manchester United“ komanda – 21. „Arsenal“ ir „Liverpool“ pergalę šventė po 15 sykių.

2017-2018 m. sezono „Premier“ lygos čempionate „City“ abukart – 1:0 – įveikė „Chelsea“ ekipą. Ji šalies pirmenybėse pasirodė nesėkmingai, užėmė penktąją vietą ir nepateko į UEFA Čempionų lygą.
Po praėjusio sezono Londono klube įvyko trenerių kaita – italą Antonio Conte pakeitė jo tautietis Maurizio Sarri. Jis prieš tai dirigavo „Napoli“ komandai.

Įvairiuose frontuose „Manchester City“ ir „Chelsea“ tarpusavyje kovėsi 159 kartus. 66 pergales iškovojo Londono ekipa, 54 – Mančesterio, o 39 dvikovos baigėsi taikiai.

Šį mačą rugpjūčio 5 dieną, sekmadienį, nuo 16.55 val. tiesiogiai iš legendinio Londono „Wembley“ stadiono rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)