Lenkijos futbolo asociacijos Drausmės komitetas savo šalies rinktinės saugui neparodė jokio gailesčio ir skyrė jam maksimalią, tuo pačiu ir rekordinę Lenkijos „Ekstraklasa“ lygos istorijoje tokio pobūdžio diskvalifikaciją – tris mėnesius be futbolo ir solidžią piniginę baudą.

30 tūkstančių zlotų (7 tūkst. eurų) S. Peszko turės sumokėti vien federacijai. Dar didesnės piniginės sanckijos jo laukia iš klubo, kuris be jo bus priverstas žaisti daugiau nei 10 rungtynių.

„Ar aš įsiutęs ant jo? Jūs tai įvardinote labai švelniai.Pavartočiau gerokai aštresnius žodžius, bet čia yra moterų“ – trumpai, bet aiškiai savo auklėtinio poelgį pakomentavo „Lechia“ treneris Piotras Stokowiecas.

Jam be S. Peszko paslaugų teks verstis iki pat spalio mėnesio pabaigos. Saugas pagal lygos nuostatus negalės padėti net ir rezervinei „Lechia“ komandai.

Tuo S. Peszko nemalonumai nesibaigs: jis nebus kviečiamas ir į Lenkijos rinktinės stovyklą. Naujasis treneris Jerzy Brzęczekas atvirai pareiškė, kad toks saugo elgesys yra netoleruotinas, todėl bent kurį laiką jis nacionalinei komandai – nereikalingas.

„S. Peszko savo elgesiu parodė, kad jis yra nenormalus. Neįsivaizduoju, ką jis norėjo įrodyti, bet dabar jo laukia atostogos. Trenerio vietoje, aš apskritai išmesčiau jį iš komandos. Galbūt mačo metu S. Peszko norėjo man atkeršyti už jam nepatikusių mano žinutę „Instagram“, – svarstė Arvi vadinamas 27-erių metų vienas Lietuvos rinktinės lyderių.

Drausmės komitetas savo griežtą verdiktą pagrindė tuo, kad S. Peszko pražanga buvo sąmoninga, padaryta ignoruojant bet kokias futbolo taisykles ir sveiką protą bei galėjo baigtis labai rimta A. Novikovo trauma.

„Žaidėjo poelgis prasilenkė su mūsų priimtomis normomis ir taisyklėmis. Tai nebuvo sportinio pobūdžio, o kaip paaiškėjo, tyčinis ir nesusijęs su futbolu veiksmas. Lygos komisija nustatė, kad jis neturėjo jokių galimybių sužaisti į kamuolį“, – sakė DK pirmininkas Jaroslawas Poturnickis.

„Tai – didžiausia bauda, kurią komitetas yra skyręs kuriam nors žaidėjui, nes surinkti įrodymai, kad tas veiksmas neturėjo nieko bendro su sportu. Pražangos pasekmės galėjo būti drastiškos ir lemti labai rimtą kito žaidėjo traumą. Komisijos manymu, išanalizavus visą medžiagą ir „Lechia“ klubo bei žaidėjo pasiaiškinimus skirtos sankcijos yra adekvačios pažeidimui“, – pridūrė jis.

Primename, kad minėtas incidentas buvo užfiksuotas jau pirmame naujojo „Ekstraklasa“ čempionato ture, kuriame šalies vicečempionė Balstogės „Jagiellonia“ namuose 0:1 nusileido „Lechia“ ekipai.

A. Novikovas per pridėtą laiką buvo iš nugaros be gailesčio taranuotas S. Peszko, kuriam iškart parodyta raudona kortelė. Lenkų saugas nė nemėgino taikyti į kamuolį – užsimojęs tiesiog šienavo mūsiškiui iš visos jėgos per kojas.

Lietuviui kelias minutes buvo suteikiama pagalba, tačiau jis galėjo tęsti dvikovą.

Po šio mačo S. Peszko pasmerkė ir fanai, praminę jį „lenkų Suarezu“.

A. Novikovas sekmadienį praleido antrąjį turą, kuriame „Jagiellonia“ 2:0 įveikė Gdynės „Arką, bet veikiausiai tik todėl, kad buvo taupomas atsakomajam UEFA Europos lygos atrankos mačui su portugalų „Rio Ave“.

Po trauma vos nesibaigusio mačo A. Novikovas turėjo ką pasakyti jį be jokių ceremonijų nukirtusiam varžovui ir iškėlė versiją, kad jis galėjo keršyti dėl „Instagram“ žinutės.

Šiame socialiniame tinkle lietuvis įgėlė S. Peszko, kai pastarasis pasidžiaugė, kad atstovaus Lenkijos nacionalinei komandai Pasaulio čempionate.

Arvi brūkštelėjo, kad daug vertesnis tos vietos – jo bendraklubis Przemyslawas Frankowskis. Tuomet Slawomiras neliko skolingas ir atrašė atgal: „4:0. Labanakt.“

Būtent tokiu rezultatu baigėsi paskutinis kontrolinis Lenkijos rinktinės susitikimas su Lietuva prieš pasaulio čempionatą. Visgi lenkai Rusijoje nesužibėjo ir H grupėje liko paskutiniai – po Kolumbijos, Japonijos ir Senegalo, o minėtasis S. Peszko iš viso žaidė tik 11 min.

Visas jas – jau nieko nebelėmusio susitikimo su japonais pabaigoje, kuri virto tikru futbolo farsu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)