Portugalų gretose finale ryškiausiai švietė jau seniai „naujuoju Cristiano Ronaldo“ vadinamas Joao Filipe, arba tiesiog Jota.

Jis pasižymėjo dviem įvarčiais ir tuo, kad po antrojo, kaip ir mėgsta pats C. Ronaldo, nusiplėšė nuo savęs marškinėlius ir išdidžiai demonstravo savo torsą. Už tokį performansą teisėjas jam ištraukė geltoną kortelę.


Įdomu, kad atidžiai Anglijos grandų sekamas J. Filipe, kaip ir Cristiano, vilki marškinėlius, pažymėtus 7-tu numeriu.

Portugalai pirmavo po J. Filipes (45+1 min.) ir Trincao (72 min.) įvarčių, tačiau Turino „Juventus“ puolėjas Moise'as Keanas vos per kiek daugiau nei minutę rezultatą išlygino – pasižymėjo 75 ir 76 min.

Komandoms persikėlus į pratęsimą savo žodį vėl tarė puikų įvartį įmušęs J. Filipe (104 min.), tačiau jau 107 min. atkaklieji italai vėl atstatė pusiausvyrą, kai galva tiksliai smūgiavo Gianluca Scamacca – 3:3.


Visgi 11 metrų baudinių serijos šįkart neprireikė: 109 min. Pedro Correia po to paties J. Filipe perdavimo išplėšė Portugalijai pergalę.

Atakuojančio saugo ir puolėjo pozicijoje žaidžiančiam Jotai su 5 įvarčiais atiteko ir rezultatyviausio pirmenybių žaidėjo titulas.

Portugalai su italais analogiško turnyro finale susitiko ir 2003 m., tik tada 3:2 laimėjo „Squadra Azzurra“.

Primename, kad Europos 19-mečių čempionais savo laiku yra tapę ir tokie garsūs žaidėjai kaip Andresas Iniesta, Sergio Ramosas, Joshua Kimmichas, Antoine'as Griezmannas bei Kylianas Mbappe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)