Daugiau nei 3 milijonai FIFA puslapyje balsavusių gerbėjų sprendimu, gražiausio rezultatyvaus smūgio Rusijoje autorystė priklauso Pasaulio taurę su Prancūzijos rinktine iškovojusiam 22-ejų metų gynėjui Benjaminui Pavardui.

Jo įspūdingas šūvis vienu lietimu aštuntfinalio rungtynių su Argentina 57 minutę išrinktas pačiu įspūdingiausiu pirmenybių įvarčiu.

Maža to, šis įvartis buvo ir labai svarbus: prieš B. Pavardui pasižymint būsimoji čempionė Prancūzija buvo atsidūrusi ties iškritimo riba, nes atsiliko nuo argentiniečių 1:2. Būtent gynėjo sukurtas magiškas epizodas pažadino prancūzus ir leido jiems išplėšti pergalę 4:3, kuri, kaip paaiškėjo vėliau, buvo tik ilgo kelio pradžia.

„Kamuolys pašoko nuo žemės artėdamas prie manęs. Aš net negalvojau apie nieką. Bandžiau pataikyti į jį ir nesmūgiuoti per aukštai. Kai kamuolys atsidūrė vartuose, buvau labai laimingas“, – pasakoja B. Pavardas.

Jis tapo pirmuoju europiečiu, kuriam atiteko toks titulas. Nuo 2006 m., kai buvo pradėtas rinkti gražiausias įvartis, čia buvo triumfavę tik pietų amerikiečiai – argentinietis Maxi Rodriguezas, urugvajietis Diego Forlanas ir kolumbietis Jamesas Rodriguezas.

Antrą vietą gražiausių 2018-ųjų pasaulio čempionato įvarčių kategorijoje užėmė meistriškas kolumbiečio Juanas Quintero baudos smūgis pro varžovų gyvatvorės apačią išlyginęs rezultatą mače su Japonija, o trečią – „Auksinio kamuolio“ savininko Lukos Modričiaus tolima bomba į Argentinos tvirtovę.

Iš viso per turnyrą Rusijoje buvo pelnyti 169 įvarčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)