Tuo įsitikinę ir patys žalgiriečiai. „Žalgirio“ ekipos saugas Jeremy Manzorro teigė, kad „Vaduz“ pergalė prieš Sofijos „Levski“ (Bulgarija) parodė, jog tikėtis lengvų rungtynių Europos lygos varžybose negalima.

„Turėjome galimybę peržiūrėti „Vaduz“ rungtynių su „Levski“ įrašus, tad puikiai suprantame, jog tai nebus lengvas priešininkas. „Vaduz“ yra drausminga, organizuota komanda. Jos sudėtyje yra keli labai greiti ir pavojingi futbolininkai. Akivaizdu, kad sėkmingas pasirodymas pirmame atrankos varžybų etape suteikė šiai komandai papildomo pasitikėjimo savo jėgomis. Apskritai, „Vaduz“ rungtynės su „Levski“ parodė, kad juokauti su šia komanda negalima. Turime nusiteikti labai sunkiai kovai, susitelkti ir žaisti iš visų jėgų“, – tikino J. Manzorro.

2013-2016 m. Bulgarijoje žaidęs žalgirietis pripažino, kad Sofijos klubo pralaimėjimas pirmame Europos lygos atrankos varžybų etape jam tapo didele staigmena.

„Tikėjausi, kad „Levski“ laimės, tad jų nesėkmė mane rimtai nustebino. Kita vertus, manau, kad „Levski“ paprasčiausiai neįvertino varžovų, galvojo, kad Šveicarijos antroje lygoje žaidžiančią komandą įveiks be didesnio vargo. Tai buvo didelė klaida. Žaidžiant Europos lygoje, net ir mažiausia komanda turi galimybę pasirodyti, sužibėti ir siekia ja pasinaudoti. „Vaduz“ sužaidė dvi labai geras rungtynes Europos lygoje ir pelnytai iškovojo kelialapį į kitą varžybų etapą. Vis dėlto, tikiu, kad „Žalgiris“ nekartos „Levski“ klaidų. Mes žinome, kokia pavojinga gali būti „Vaduz“ komanda ir į kovą su ja stosime labai rimtai nusiteikę“, – pažadėjo 26 metų legionierius iš Prancūzijos.

Žalgiriečiai pirmame Europos lygos atrankos varžybų etape bendru rezultatu 3:2 įveikė „KI Klaksvik“ komandą iš Farerų salų. Pasak J. Manzorro, komandos žaidimas paliko dvejopą įspūdį.

„Manau, kad pirmos rungtynės Fareruose buvo tikrai neprastos. Visi žino apie sudėtingą kelionę, tačiau mes išvykoje įmušėme du įvarčius, iškovojome pergalę ir užsitikrinome solidų pranašumą prieš atsakomąją dvikovą. Vilniuje rungtynės nebuvo tokios geros, kokių visi tikėjosi. Sužaidėme tik lygiosiomis, bet to užteko, kad iškoptume į kitą atrankos varžybų etapą. Tikiuosi, kad antrame etape mes žaisime daug geriau ir pratęsime kovas UEFA Europos lygos varžybose“, – konstatavo J. Manzorro.

UEFA Europos lygos trečiasis atrankos varžybų etapas gali tapti neeiliniu įvykiu „Žalgirio“ futbolininkų gyvenime. Pirmadienį ištraukus burtus paaiškėjo, kad šiame Europos lygos atrankos varžybų etape „Žalgirio“ arba „Vaduz“ lauktų galima akistata su „Sevilla“. J. Manzorro teigimu, tokia žinia visiems futbolininkams suteikė dar daugiau motyvacijos ir noro kuo geriau pasirodyti antrame atrankos varžybų etape.

„Galimybė išmėginti jėgas su aukščiausio lygio varžovu gali pasitaikyti tik kartą gyvenime, tad mums visiems tai suteikia papildomos motyvacijos siekti pergalės rungtynėse su „Vaduz“. Aišku, dabar apie „Sevilla“ ekipą galvoti dar per anksti. Visų pirma, privalome sėkmingai pasirodyti antrame atrankos varžybų etape. Tikiu, kad esame pajėgūs tai padaryti“, – tikino J. Manzorro.

„Žalgirio“ ir „Vaduz“ rungtynės ketvirtadienį prasidės 20 val.

„Šį etapą pradedame savo aikštėje, tad turime žaisti drąsiai, agresyviai, spausti varžovus jų aikštės pusėje, kautis dėl kiekvieno kamuolio ir siekti tik pergalės. O tuo pačiu ir pademonstruoti savo gerbėjams gražų, malonų akiai futbolą“, – pareiškė J. Manzorro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)