Teisėjas iš Gruzijos Georgi Vadachkorija priėmė sprendimą išsiųsti komandas į rūbines nesužaidus nė pusvalandžio. Iki tol nei LFF taurės savininkai, nei Kipro vicečempionai pasižymėti nespėjo – rezultatas buvo 0:0.

Prabėgus maždaug valandai, kiek prislopus lietui ir nutekėjus daliai vandens, futbolininkams leista grįžti į aikštę ir tęsti dvikovą.

Tačiau sąlygos ir toliau buvo itin sudėtingos: žaidėjai taškėsi balose ir slidinėjo ant permirkusios vejos.

Pirmame kėlinyje arčiau tikslo buvo svečiai, baudos smūgiu sudrebinę „Stumbro“ vartų skersinį. Kartą kauniečius gelbėjo pasiaukojančiai žaidęs ir laiku kamuolį išmušęs gynėjas Rimvydas Sadauskas.

Po pertraukos „Apollon“ toliau ieškojo kelių į varžovų baudos aikštelę, tačiau perkelti iniciatyvos klampioje aikštėje į skaičius švieslentėje nesugebėjo.

O „Stumbrui“ daug progų nereikėjo. Paskutinę pagrindinio laiko minutę kontrataką puikiu smūgiu iš baudos aikštelės prieigu užbaigė po keitimo vos prieš kelias minutes į žaidimą įsitraukęs saugas iš Gruzijos Levanas Mačarašvilis. Kauno klubas šventė netikėtą pergalę 1:0.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos liepos 19 d. Kipre. Sėkmės atveju, kitame etape kauniečių lauktų Narvos „Trans“ (Estija) ir „Željezničar“ (Bosnija ir Hercegovina) poros nugalėtojai. Pirmas rungtynes 2:0 laimėjo išvykoje žaidę bosniai.

Praėjusiame sezone LFF taurę laimėjęs „Stumbras“ pirmą kartą pateko į Europos lygos kvalifikacijos varžybas. „Apollon“ šiuo aspektu – kur kas labiau patyręs. Pernai kipriečiai žaidė grupių etape, kuriame atėmė taškų iš visų trijų savo varžovų: po sykį sužaidė lygiosiomis su „Lyon“ (Prancūzija), Liverpulio „Everton“ (Anglija) ir Bergamo „Atalanta“ (Italija).

Šią savaitę sparnus Lietuvoje nusvilo ne tik Kipro vicečempionai, bet ir čempionai. Trečiadienį stipriausia salos komanda Nikosijos APOEL Čempionų lygos atrankoje netikėtai pralaimėjo Marijampolės „Sūduvai“ 1:3.

„Stumbras“ 1 – 0 „Apollon“
90' [1 - 0] Levanas Mačarašvilis

„Stumbras“: Rodrigo Josviaki; Andre Almeida, Jardelis Nazare, Lukas Čerkauskas, Rimvydas Sadauskas; Agostinho Ca, Matheusas Bissi, Lucasas Villela, Dominykas Galkevičius (82' Levanas Mačarašvilis), Marcosas Junioras (86' Amranas Al-Jassasi_; Nasras Boucharebas (67' Liu Yuhao).

„Apollon“: Bruno Vale; Joao Pedro, Georgios Vasileiou, Charalampos Kyriakou, Hectoras Yuste; Saša Markovičius, Estebanas Sachetti, Kevinas Bru (76' Andreasas Karo); Fotis Papoulis (88' Luca Polizzi), Andre Schembri (68' Ioannis Pittas), Adrianas Sardinero.

Primename, kad trečiadienį Europos lygos atrankoje startavo Vilniaus „Žalgiris“, kuris išvykoje 2:1 pranoko „Klaksvik“ (Farerų salos) klubą.

Ketvirtadienį anksčiau prasidėjusiose rungtynėse „Trakai“ namuose sužaidė 0:0 su Pavlodaro „Irtyš“ (Kazachstanas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)