21-erių Nikosijos APOEL naujoko karjeros pradžia Europoje – didelė šventė Jordanijoje. Tuo iškart po sutarties pasirašymo birželį įsitikino Kipro klubo administracija, sulaukusi gausybės jordaniečių žinučių ir komentarų po pranešimais socialiniuose tinkluose. Su tuo susidūrė ir APOEL varžove UEFA Čempionų lygos atrankoje tapusi Marijampolės „Sūduva“.

Paaiškėjus, jog savo pirmąsias oficialias rungtynes Europoje krašto saugas žais prieš „Sūduvą“, M. al-Taamari gerbėjų žinučių gausa užliejo ir Lietuvos čempionų „Facebook“ paskyrą. Pats futbolininkas didžiuojasi turėdamas tokį palaikymą ir nesibaido jam priklijuotos pravardės – gimtinėje sirgaliai jį praminė „Jordanijos Salah“.

„Malonu, kad mane palaiko daug žmonių. Didžiuojuosi galėdamas reprezentuoti savo šalį. Mano šalies žmonės manimi tiki, todėl stengiuosi jų nenuvilti. Sunkiai dirbu, kad pasiekčiau patį aukščiausią lygį. Man malonu būti pavadintam „Jordanijos Salah“. Tikiu, kad vieną dieną būsiu ten, kur dabar yra jis“, – kalbėjo M. al-Taamari.

Su „Liverpool“ žvaigžde Mohamedu Salah lyginamas arabų futbolo pasaulio atstovas Nikosijos ekipą vadina pirmąja savo stotele link elito.

Per vertėją su DELFI bendravęs jordanietis tikisi, kad APOEL jam taps tokiu tramplinu, kokiu egiptiečiui M. Salah tapo Šveicarijos komanda „Basel“.

„Džiaugiuosi gavęs šansą tapti APOEL žaidėju, nes tai yra didis klubas. Jame kol kas jaučiuosi labai gerai. Tikiu, kad žaisdamas Kipre patobulėsiu ir pritrauksiu didžiųjų Europos komandų dėmesį“, – rankoje laikydamas maldų knygą kalbėjo M. al-Taamari.

Vis dėlto „Sūduva“ trečiadienį pasirūpino, kad jordaniečio debiutas nebūtų klotas rožėmis. Gimtinėje sėkmingai žaidęs ir netgi Jordanijos rinktinėje per 17 mačų 3 įvarčius jau įmušęs jaunuolis Marijampolėje neturėjo jokių šansų ir turėjo susitaikyti su netikėtu pralaimėjimu 1:3. Nepaisant blankaus žaidimo, APOEL tikėjimo savo naujoku nepraranda.

„Musa yra labai geras žaidėjas. Žinoma, naujoje komandoje žaidėjui visada reikia šiek tiek laiko norint įgauti ritmą. Mūsų sudėtį jis tikrai sustiprina. Mes turime gerą komandą ir gerus šansus patekti į kitą etapą. Namuose pasieksime revanšą“, – sakė APOEL gynėjas Georgios Merkis.

Nors debiutas buvo nemalonus, dieną prieš rungtynes 21-ąjį gimtadienį atšventęs Jordanijos talentas pats taip pat nenuleidžia galvos. Savimi pasitikintis M. al-Taamari mano, jog per savaitę jam pavyks pabaigti adaptacijos laikotarpį ir atsakomosiose rungtynėse Kipre pademonstruoti geriausią savo futbolą.

„Tai buvo tik pirmosios mano rungtynės APOEL komandoje. Kitame mače jau parodysiu, ką sugebu: namuose užkursime varžovams pirtį. Šįkart „Sūduva“ gerai gynėsi, bet aš esu pratęs prie tokios gynybos. Man tereikia rasti bendrą kalbą su komandos draugais, o tai leis man sėkmingai pasirodyti kitose rungtynėse“, – žadėjo M. al-Taamari.

Atsakomosios UEFA Čempionų lygos atrankos pirmojo etapo rungtynės Kipre bus žaidžiamos liepos 17-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)