Nors neabejotinais rungtynių favoritais buvo laikomi svečiai, jau po 19-os minučių rezultatas buvo nepadorus – įspūdingai startavusi „Sūduva“ triuškino daugkartinius Kipro čempionus 3:0.

R. Cicilia vieną po kito išnaudojo savo šansus ir leido sirgaliams šėlti – staigmena varžovams tapęs puolėjas jau susitikimo pradžioje trimis įvarčiais pasiuntė juos į nokdauną.

Įspūdingai pasirodęs „Sūduvos“ atakų lyderis džiūgavo dėl tokio debiuto Čempionų lygoje, o paklaustas, ar tai buvo geriausios rungtynės jo karjeroje, minutėlei susimąstė.

Iš Nyderlandams priklausančios mažos Kiuraso salos kilęs aukštaūgis yra įmušęs tris įvarčius ir į garsiosios Amsterdamo „Ajax“ ekipos vartus, tačiau šis pasiekimas jau praeityje – Čempionų lyga reiškia daugiau.

„Buvo nuostabu mušti „hattricką“ į „Ajax“ vartus, bet dabar tai padariau Čempionų lygoje. Čia juk Čempionų lyga! Tai yra pats aukščiausias lygis! Tai nuostabu. Taip debiutuoti šiame turnyre yra tarsi svajonės išsipildymas“, – bendraudamas su DELFI sakė R. Cicilia.

Spalį į Marijampolę atvykęs 23-ejų futbolininkas praeityje yra žaidęs aukščiausiame Olandijos futbolo divizione ir atstovavęs Rodos JC bei Valviko RKC. Atletas neabejoja – jo karjeroje viskas dar yra prieš akis.

Vis dėlto svarbiausia puolėjui dabar yra „Sūduva“. R. Cicilia tiki, kad nepaisant rungtynių pabaigoje praleisto įvarčio marijampoliečiai turi puikius šansus patekti į antrąjį atrankos etapą bei netgi patekti į pačią Čempionų lygą.

– Rigino, surengėte nuostabų pasirodymą. Kas leido įmušti tris įvarčius?

– Gerai pasiilsėjau ir pavalgiau. Tai pagrindiniai dalykai, leidę man žaisti gerą futbolą. Rungtynių metu buvau susikoncentravęs ir tiesiog išnaudojau savo šansus.

– Atrodė, kad tie įvarčiai atėjo labai lengvai. Ar tai buvo staigmena?

– Žinoma, nemaniau, kad pelnysiu tris įvarčius, bet tikėjausi įmušti bent kartą. Trys įvarčiai yra nuostabu. Kaip ir minėjau, tai tarsi svajonės išsipildymas, esu labai dėl to patenkintas. Futbolas man teikia daug džiaugsmo.

– Ar rezultatas 3:1 viršijo jūsų lūkesčius?

– Mums tai yra labai geras rezultatas. Aišku, galėjome nepraleisti paskutinio įvarčio, bet rezultatas vis tiek puikus. Tai visos komandos, trenerių ir personalo nuopelnas. Jei atvirai, tokios pergalės tikrai nesitikėjome.

Praėjusį sezoną Čempionų lygos grupės etape varžovai žaidė su tokiomis komandomis kaip „Real“, „Tottenham“ ir „Borussia“. Suprantame, kad iškovoję šią pergalę daug ką nustebinome, bet dabar turime neprarasti koncentracijos. Išvykoje turime įmušti nors vieną įvartį arba nė vieno nepraleisti, bet tai padaryti bus sunku.

– Praleidote įvartį pačioje mačo pabaigoje. Kiek skaudus šis varžovų įvartis?

– Tai motyvacija kitai komandai ir nusivylimas mums. Mūsų darbas Kipre dabar bus gerokai sudėtingesnis, bet mes vis tiek turime pranašumą. Pasistengsime šio pranašumo neprarasti. Rungtynės bus labai sunkios, bet taip ir turi būti.

Pats patyriau nedidelę traumą, dabar jaučiu skausmą, bet atsakomosiose rungtynėse būsiu pasiruošęs. Padarysiu viską, kad patektume į kitą etapą.

– Neseniai „Sūduvą“ paliko Karolis Laukžemis. Ar tai privertė jus pasitempti?

– Žinoma, Karolis puikus žaidėjas, jis klubui pelnė daug įvarčių. Jam išvykus man išties reikėjo pasitempti. Labai džiaugiuosi, kad šiandien surengiau tokį pasirodymą ir pademonstravau, kaip gailiu žaisti. Tikiuosi, kad išlaikysiu tokį lygį ir toliau.

– Šiandien esate Marijampolės herojus ir žvaigždė. Kokie jūsų ateities tikslai?

– Norėčiau rungtyniauti pajėgesniame čempionate ir kovoti dėl titulų. Tikiuosi, kad vieną dieną laimėsiu Čempionų lygą. Tai mano pagrindinė svajonė.

– Manote, kad galėtumėte įmušti tris įvarčius ir pačiame Čempionų lygos turnyre?

– Žinoma, pasitikiu savimi. Jei nužygiuosime taip toli, tikrai pasistengsiu padaryti viską, ką sugebu. Manau, kad esu pajėgus žaisti tokiame turnyre.

– O ar pajėgi ten patekti „Sūduva“?

– Šiose rungtynėse galėjote pamatyti, kad „Sūduva“ tikrai turi pakankamai talento. Galbūt aikštėje tai matoma ne visada, bet Marijampolės klubo žaidėjai yra tikrai geri. Tikiu, kad mes visi solidžiai pasirodytume Čempionų lygoje ir tikrai nepasidarytume ten gėdos.

Svarbu, kad turime labai gerą trenerį, kuris parengia nuostabias taktikas. Visi puikiai su juo sutariame. Jis dažnai pajuokauja, o tai labai patinka žaidėjams. Treneris neabejotinai yra viena svarbiausių mūsų sėkmės priežasčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)