2008 metų liepos 6-ąją naujajame Marijampolės stadione „Sūduva“ priėmė FBK „Kauną“, su kuriuo sužaidė lygiosiomis 0:0. Tuomet rungtynes stadione galėjo stebėti 4500 žiūrovų, o į pirmąjį mačą jų susirinko net 5 tūkst. Dabar arena gali priimti jau 6500 žmonių.

„Stadionas naujasis, o jau dešimt metų, – šyptelėjo „Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas. – Iki tol žaisti tarptautinių rungtynių važiuodavome į Kauną, o naujas stadionas suteikė „Sūduvai“ galimybę žaisti Europos taurių turnyrų mačus namie. Dar prieš stadiono atidarymą prie jo buvo įrengtos dvi treniruočių aikštės, o netrukus atidarytas ir dengtas maniežas, kuriame galima žaisti visus metus“.

Geriausiu Lietuvoje tituluojamas futbolo kompleksas buvo pastatytas per kiek daugiau nei metus, jo statybos ir įrengimo darbai kainavo apie 30 mln. litų.

Šiais metais „Arvi“ arenoje įvyko gana dideli pokyčiai. Bene svarbiausias – įrengta dirbtinio laistymo sistema. Taip pat atnaujinta arenos stebėjimo kamerų sistema, įrengti tarptautinius reikalavimus atitinkantys žiūrovų patekimo į stadioną sukamieji varteliai, žiniasklaidos atstovų darbo vietose lauks daug geresnis interneto ryšys.

„Per dešimt metų įvyko daug pokyčių įvairiuose reikalavimuose, reikėjo kai kurių papildymų, kad stadionas atitiktų trečią kategoriją, – atnaujinimų būtinybę komentavo V. Murauskas. – Viską padarėme ir šiandien toliau atitinkame trečią kategoriją. Ji leidžia mūsų stadione žaisti rungtynes iki Europos taurių turnyrų grupių etapo“.

Stadiono gerinimo iki ketvirtosios kategorijos galimybės kol kas yra tik mintyse.

„Toliau reikalavimai yra dideli ir susiję su dideliais finansais, iki šiol tokių dalykų reikėjo nebent dėl Lietuvos rinktinės galimybės žaisti Marijampolėje. Reikalinga šildoma aikštė ir daug kitų įvairių dalykų, susijusių su saugumu, žiūrovų srautų skirstymu ir t.t. Sėdimų vietų skaičių taip pat reikėtų didinti iki 8 tūkst. Kalbamės, galvojame, skaičiuojame, kad įsivaizduotume poreikius ir galimybes, bet konkrečių planų nėra“, – sakė „Sūduvos“ prezidentas.

„Arvi“ arenos naujieji įrenginiai pirmą kartą rungtynių metu bus panaudoti liepos 11-ąją, kai Čempionų lygos atrankoje debiutuojanti „Sūduva“ priims Nikosijos APOEL (Kipras) klubą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)