Susitikimą lietuvės pradėjo tokiu pačiu vienuoliktuku, kuris padėjo rinktinei iškovoti triuškinamą pergalę 4:0 sekmadienio dvikovoje su Estija.

Lietuvos rinktinei susitikimas prasidėjo ne pačiu geriausiu scenarijumi: trečią minutę latvės išsiveržė į priekį. Ievai Krasnovai pavyko nuginkluoti vartininkę Emiliją Kaselytę iš arti.

Neilgai trukus lietuvės išlygino rezultatą. Kontratakoje į priekį pabėgusi Loreta Rogačiova išvengė varžovių trukdymo ir baudos aikštelėje sėkmingai nukreipė kamuolį į kairįjį vartų kampą. 5 min

Abi komandos keitėsi pavojingomis atakomis, bet latvės produktyviai išnaudojo vieną iš galimybių. 26 minutę šeimininkų kapitonė Karline Miksone už baudos aikštelės smūgiavo tiksliai į E. Kaselytės ginamą dešinį vartų kampą.

Nors lietuvės spaudė oponentes, Latvijai 64 minutę pavyko įmušti trečią įvartį. Mūsų vartininkė atrėmė pirminį varžovės smūgį baudos aikštelėje, bet prie kamuolio pirmoji prišoko I. Krasnova ir savo progos nepraleido.

Lietuvos rinktinė bandė gelbėtis. 73 minutę Liucija Vaitukaitytė pademonstravo individualų meistriškumą, kai techniškai susitvarkė net su penkiomis varžovėmis ir įsiveržusi į baudos aikštelę pelnė įvartį.

Likusį rungtynių laiką lietuvės buvo užgulusios varžovių vartus. Tačiau per pridėtą laiką iš aikštės už antrą geltoną kortelę buvo pašalinta Viktorija Čiapaitė, o latvės pasinaudojo proga kontratakoje ir I. Krasnova pelnė ketvirtą savo komandos įvartį.

Susitikimas baigėsi latvių pergale 4:2. Latvijos rinktinė iškovojo Baltijos taurę po to, kai taip pat laimėjo prieš Estiją. Lietuvos rinktinė liko antroje vietoje.

Rungtynių statistika:

Lietuva WU17 – Latvija WU17 2:4 (1:2)

Rygos „Arkadija“ stadionas, 60 žiūrovų
Teisėja – Jelena Jermolajeva

Įvarčiai: 3 min. I. Krasnova (0:1), 5 min. L. Rogačiova (1:1), 26 min. K. Miksone (1:2), 63 min. I. Krasnova (1:3), 73 min. L. Vaitukaitytė (2:3), 90+6 min. I. Krasnova (2:4).

Įspėtos: 15 min. V. Čiapaitė (Lietuva), 29 min. K. Pranulytė (Lietuva), 90+3 min. V. Čiapaitė (Lietuva)
Pašalinta: 90+3 min. V. Čiapaitė (Lietuva)

Lietuvos rinktinės sudėtis: Emilija Kaselytė, Simona Bagavičiūtė (80 min. Kamilė Nekrošiūtė), Erika Deventinaitė, Kamilė Pranulytė (69 min. Guostė Jonikaitė), Gintarė Blažytė, Gabija Gedgaudaitė, Agneta Patilskytė, Viktorija Čiapaitė, Gabrielė Ragauskaitė, Liucija Vaitukaitytė, Loreta Rogačiova.

Atsargoje: Viltė Jurgaitytė, Emilija Grečnaitė, Miglė Padolskytė, Ugnė Maknytė, Kamilė Kvyklytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)