Kartu su šiuo duetu „Trakus“ papildė ir vidurio gynėjas iš Belgijos Kevinas Bondombe. Jis su riteriais treniruojasi jau pora mėnesių, tačiau kontraktas pasirašytas tik atsidarius perėjimų langui.

„Treniruotis yra gerai, tačiau žaisti rungtynes – dar geriau. Jau pasiilgau rungtynių dvasios. Komandoje jau esu kurį laiką, tai adaptacinis periodas man jau seniai praeity. Mėgaujuosi galėdamas būti ir čia ir daryti tai, kad labiausiai patinka – žaisti futbolą“, – sakė dar pavasarį prieš Minsko „Dinamo“ (Baltarusija) draugiškas rungtynes žaidęs K. Bondombe.

E. Baniulis prieš šį sezoną treniravosi su „Trakais“, tačiau vėliau išvyko į Klaipėdą ir pasirašė sutartį su „Atlantu“. Maža to, paskutinėse rungtynėse prieš dabartinę komandą sugebėjo pasižymėti.

„Man tada sporto direktorius (Virmantas Lemežis) pasakė: vasarą vis tiek grįši pas mus, laukiam (šypsosi). Ir grįžau – dar labiau sutvirtėjęs, dar labiau pasitikintis savo jėgomis, dar labiau nusiteikęs mušti įvarčius“, – sakė E. Baniulis.

D. Virkšo situacija sudėtingiausia – jis Konstantino Sarsanijos laikais labai jaunas užsitikrino vietą „Atlanto“ starto sudėtyje, vėliau išvažiavo į Prancūziją, vėliau grįžo, patyrė traumą, o išsigydęs apie žaidimą galėjo tik pasvajoti.

„Žaidybinės praktikos trūksta, bet tai natūralu. Šiandien jau atstovausiu B komandai – pasiilgau žaidimo, todėl tikiu, kad piką pasieksiu greitai“, – dėstė D. Virkšas.

„Seniai stebėjome šiuos žaidėjus, jie buvo mūsų radare, o dabar jie pas mus. Galiu tik pasidžiaugti ir palinkėti, kad jiems „Trakai“ būtų žingsnis siekiant naujų karjeros aukštumų. Ar tai paskutinis „Trakų“ papildymas? Ne“, – intrigavo klubo direktorius Virmantas Lemežis.

„Trakų“ varžovu Europos lygos atrankos preliminariajame etape burtai lėmė Velso „Cefn Druids“ klubą iš Velso. Pirmosios rungtynės kitą ketvirtadienį Velse, o liepos 5-ąją – atsakomoji dvikova Alytaus stadione.

„Sūduvoje“ – puolėjas Topčagičius

Lietuvos futbolo čempionė Marijampolės „Sūduva“ pasirašė kontraktą su Bosnijos ir Hercegovinos bei Austrijos pilietybes turinčiu puolėju Mihretu Topčagičiumi.

Ketvirtadienį 30-ąjį gimtadienį švenčiantis 193 cm ūgio futbolininkas dar būdamas mažas su tėvais dėl karo paliko gimtąją Bosniją ir užaugo bei žaisti futbolą išmoko Austrijoje.

Beveik visa M. Topčagičiaus karjera prabėgo taip pat Austrijoje, tik 2014-2016 metais jis buvo išvykęs į būtent Vladimiro Čeburino treniruotą Karagandos „Šachtior“ komandą Kazachstane. Austrijoje „Sūduvos“ naujokas rungtyniavo „Karnten“, „Admira Wacker“, „Altach“ ir „Wolfsberger“ klubuose. Būtent pastarajame M. Topčagičius praleido ir 2017-2018 metų sezoną.

Į Marijampolę atvykusiam puolėjui tai nėra pirmasis apsilankymas Lietuvoje. Su „Šachtior“ jis lankėsi Klaipėdoje, kai ši komanda varžėsi su „Atlantu“ Europos lygos turnyre. Uostamiestyje rungtynės baigėsi 0:0, o Karagandoje M. Topčagičius įvarčiu prisidėjo prie savo komandos pergalės rezultatu 3:0.

Marijampolės čempionų komandoje puolėjas vilkės 33 numeriu pažymėtais marškinėliais ir komandoje debiutuoti gali jau šeštadienį per LFF taurės turnyro rungtynes su „Trakais“.

 Mihretas Topčagičius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)