Sensacingas rezultatas užfiksuotas sostinėje, kur Vilniaus „Žalgiris“ nelauktai 0:1 (0:0) nusileido turnyro vidutiniokui Kauno „Stumbrui“.

Vienintelis įvartis krito 59 minutę, kai po sumaišties baudos aikštelėje kamuolys atšoko „Stumbro“ saugui brazilui Marcos Juniorui ir pastarasis iš kelių metrų nuginklavo Lietuvos rinktinės vartininką Džiugą Bartkų.

Žalgiriečiai kurį laiką buvo pasimetę ir tuo „Stumbras“ sykį galėjo pasinaudoti. Greitos atakos metu Kgaogelo Sekgota prasiveržė arčiau vartų, bet iš maždaug 20 metrų smūgiavo pro šalį.

„Žalgiris“ rungtynių pabaigoje užgulė varžovų vartus ir surengė nemažai aštrių išpuolių. Vis dėlto daug akcentuotų smūgių atlikti šeimininkams nepavyko. Sykį Tomašas Šimkovičius mušė netiksliai, o po keitimo aikštėje pasirodęs Tomašas Malecas galva smūgiavo visiškai greta virpsto.

Tai – jau trečia Aurelijaus Skarbaliaus auklėtinių nesėkmė šį sezoną.

Kitame mače šalies čempionė Marijampolės „Sūduva“ išvykoje 4:1 (1:0) nugalėjo „Palangą“.

Pirmojo sūduviečių įvarčio ilgai laukti neteko, o prie jo nemaža dalimi prisidėjo ir palangiškiai. 9 minutę po Vaido Slavicko perdavimo į baudos aikštelę „Palangos“ gynėjas Justas Raziūnas sustabdė kamuolį ranka. Teisėjo skirtą 11 m baudinį realizavo ir „Sūduvą“ į priekį išvedė Ovidijus Verbickas.

54 min. šeimininkų vartininkas Tadas Norbutas buvo bejėgis, kai O. Verbicko pradėtą kombinaciją tiksliu smūgiu pabaigė Karolis Laukžemis.

63 min. „Sūduvos“ pranašumas pasiekė jau tris įvarčius. Baudos aikštelėje K. Laukžemio siųsto kamuolio sulaukęs olandas Rigino Cicilia proga pasinaudojo bei neprašovė – 0:3.

Ketvirtą svečių įvartį 80 minutę įmušė „Sūduvos“ kroatas Andro Švrljuga. Palangiškiai 90+1 min. dar atsakė Simono Urbio tiksliu smūgiu, tačiau sezono lyderiams tai nesutrukdė iškovoti dvyliktos pergalės čempionate.

„Sūduva“ šiuo metu turi 8 taškų pranašumą prieš „Žalgirį“ ir yra žaidusi rungtynėmis mažiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)