Tiesa, Lietuvos čempionių ekipos vadovai dėl Šiauliuose esančių viešbučių užimtumo ir nepalankių infrastruktūros sąlygų buvo priversti atrankos turnyro organizavimą perkelti į pietų Lietuvos regioną – Alytų ir Marijampolę. Šį pavasarį būtent šiuose miestuose vyko U-17 merginų Europos čempionatas, o jo organizacija, apgyvendinimo sąlygos ir stadionų infrastruktūra buvo įvertintos teigiamai.

„Gintros-Universiteto“ komandos direktorius Mantas Radavičius džiaugiasi, kad UEFA atstovai įvertino ilgametį ir nuoseklų klubo įdirbį bei suteikė galimybę varžybas vėl organizuoti Lietuvoje.

„Alytaus ir Marijampolės stadionai atitinka visus UEFA reikalavimus, netoli su puikiais viešbučiais yra Kaunas, o pietų Lietuvos regiono futbolo aistruoliai pavasarį vykstant U-17 merginų čempionatui pademonstravo, kad palaiko ir myli moterų futbolą.

Tikimės, kad ir Lietuvos čempionių komanda sulauks gausaus ne tik alytiškių ir marijampoliečių palaikymo, bet ir kauniečių, vilniečių ar viso vidurio, pietų Lietuvos regiono gyventojų, kuriems atvykti į intriguojančias UEFA Čempionių lygos kovas keliasdešimt kilometrų nebus didelė kliūtis“, – džiaugdamasis moterų futbolo populiarinimu įvairiuose Lietuvos regionuose kalbėjo klubo direktorius Mantas Radavičius.

Atrankos turnyras vyks rugpjūčio 7 – 13 dienomis, o jo grupę sudarys keturios komandos, kurių viena jau aiški – „Gintra-Universitetas“, tuo tarpu likusios trys paaiškės po burtų traukimo ceremonijos UEFA būstinėje Nione, kuri vyks birželio 22 -ąją.

Praėjusį sezoną įspūdingą žygį UEFA Čempionių lygos turnyre surengusi „Gintros-Universiteto“ komanda pateko tarp 16 -os pajėgiausių Europos komandų, o aštuntfinalyje varžėsi su garsiąja „Barcelona“. Lietuvos čempionių reitingo koeficientas tapo dar aukštesnis (25,27), todėl šiaulietės kaip ir pernai liko pajėgiausiųjų krepšelyje.

Rimanto Viktoravičiaus vadovaujama ekipa išvengs akistatų su pajėgiais varžovais, kaip pavyzdžiui iki ketvirtfinalio pernai nužygiavusios Prahos „Slavia“ (Čekija), Glazgo „City“ (Škotija), Šymkento „BIIK-Kazygurt“ (Kazachstanas) ar Amsterdamo „Ajax“ (Olandija).

Vis tik ir antrajame bei trečiajame burtų krepšeliuose yra gausu pavojingų ir itin pajėgių komandų – Bazelio „FC Basel“ (Šveicarija), Lečnos „GKS Gornik“ (Lenkija), Lisabonos „Sporting“ (Portugalija), Briuselio „RSC Anderlecht“ (Belgija) ar Vienos „SG USC Landhaus“ (Austrija).

Iš viso bus sudaryta 10 atrankos grupių po keturias komandas, o į pagrindinį UEFA Čempionių lygos turnyrą pateks po vieną geriausią grupės ekipą bei dvi geriausius rezultatus užfiksavusios antrąsias vietas savo grupėse užėmusios komandos.

Paskutinį kartą „Gintra-Universitetas“ atrankos turnyrą namuose organizavo 2014 -iais metais, kuomet pirmą kartą Lietuvos futbolo istorijoje pavyko prasibrauti į pagrindinį UEFA moterų Čempionių lygos varžybų etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)