Julija Čičerina paskelbė iš FIFA gautą laišką, kuriame organizacija išreiškė nepritarimą „karinėms temoms“ jos dainos „On The Front Line“ vaizdo klipe. Jame ji nufilmuota kartu su ginkluotais vyrais, dėvinčiais separatistų uniformas.

J. Čičerina turėjo pasirodyti birželio 15 dieną futbolo čempionato sirgalių zonoje Rostove prie Dono, šalia Ukrainos sienos.

„Tačiau man oficialiai buvo uždrausta“, – pareiškė ji.

Atlikėja palygino FIFA su Antrojo pasaulinio karo laikų Ukrainos nacionalistų Stepano Banderos lyderio, kurio pajėgos bendradarbiavo su naciais, šalininkais.

Be to, jai pasirodė įtartina vieno FIFA darbuotojo „ukrainietiška pavardė“.

Pasaulio futbolo čempionatas atitraukia Rusiją nuo separatistų Rytų Ukrainoje, tikino J. Čičerina.

„Daug žmonių Donbase mano, kad rusai neateina jiems į pagalbą dėl tų futbolo bakchanalijų“, – sakė ji.

J. Čičerinos vadybininkas Olegas Gegenfeldas naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad atlikėja nebūtinai būtų dainavusi karinio turinio dainas.

„Dėl dainų sąrašo aš visada sakiau, kad galima susitarti, kurias dainas dainuoti, – kalbėjo vadybininkas. – Tai nėra problema.“

Praėjusio dešimtmečio pradžioje J. Čičerina buvo populiari atlikėja, o pastaruoju metu ji daug dėmesio skiria Ukrainos prorusiškų separatistų palaikymo kampanijai, dažnai koncertuoja jų kontroliuojamoje teritorijoje.

Praėjusiais metais Rusijos žiniasklaida pranešė, kad jai buvo išduotas vadinamosios Luhansko liaudies respublikos pasas.

„Čempionatas turi būti politiškai neutralus, todėl jokios asociacijos, žaidėjai, sirgaliai ir niekas negali naudotis su juo susijusiais renginiais kaip platforma savo politiniams pareiškimams“, – pareiškė FIFA, komentuodama J. Čičerinos pareiškimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)