Pirmose rungtynėse lietuviai 0:2 nusileido Estijos rinktinei, kuri antrame mače 0:1 pralaimėjo latviams. Todėl dabar susiklostė tokia situacija, kad visos trys Baltijos šalys gali tapti čempionėmis. Tiesa, mūsiškių laukia sunkus iššūkis, nes reikalinga pergalė 3 ir daugiau įvarčių skirtumu.

„Aš prieš kiekvienas rungtynes galvoju, kad visada yra realu, – sakė Lietuvos rinktinės saugas Mantas Kuklys. – Bus labai sunku, tačiau jei įmuštume pirmą greitą įvartį, manau, tada viskas yra įmanoma“.

M. Kuklys, kaip ir dar 4 rinktinės žaidėjai – Egidijus Vaitkūnas, Darvydas Šernas, Modestas Vorobjovas ir Artūras Žulpa – negalėjo padėti nacionalinei komandai per pirmąsias rungtynes, tačiau dabar yra pasirengę išbėgti į aikštę. Kad sudėtyje bus pasikeitimų sakė ir rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas. Tiesa, jau aišku, kad mače su latviais nebus vartininko Ernesto Šetkaus, kuris buvo atvykęs tik pirmoms rungtynėms, o dabar iki naujo sezono pradžios nori išsigydyti traumas.

„Pirmos rungtynės paliko blogą įspūdį, nes pralaimėjome. Teko stebėti tas rungtynes, pirmas kėlinys nuvylė, o antrame vyrai tikrai neblogai žaidė“, – kalbėjo mačą per televizorių stebėjęs M. Kuklys.

Lietuvos rinktinė prieš mačą su latviais daugiau stengėsi taisyti savo klaidas, o ne tik akcentuoti žaidimą su Latvija.

„Treneriai akcentuoja tą patį, ką ir pirmose rungtynėse, tik mums reikia daugiau atsidavimo. Svarbu nepraleisti įvarčių, o savo šansų mes tikrai turėsime. Jeigu pelnysime įvartį – viskas bus gerai“, – teigė M. Kuklys.

Lietuvos ir Latvijos rungtynės – vienintelė galimybė pamatyti mūsų rinktinę Lietuvoje per ketverių vasaros rungtynių ciklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)