Pasaulio čempionato atrankoje ne sykį gelbėjo Lietuvos rinktinės vartus nuo varžovų smūgių, o Izraelio taurėje atrėmė vieną 11 metrų baudinį po kito bei kartu su komanda džiaugėsi Izraelio taure.

„Mes sunkiai dirbome visus metus ir tas trofėjus vainikavo visą mūsų darbą, – į rinktinės stovyklą atvykęs pasakojo E. Šetkus. – Iš tikrųjų džiaugsmas tęsėsi kelias savaites. Komanda iškovojo taurę po 44 metų pertraukos, istorinis laimėjimas. Prieš sezoną niekas nesitikėjo, kad mes galime tiek pasiekti”.

Be šeimos man gyvenime niekas neturi prasmės. Visiškai sutinku su Šarūno Jasikevičiaus mintimis, tai atspindi mano filosofiją. Mažai yra sporto žmonių, kurie tai suprastų.
Šarūnas Jasikevičius

Izraelio čempionate Haifos „Hapoel“ užėmė 4 vietą, o E.Šetkus buvo pripažintas geriausiu pirmenybių vartininku.

„Susumavus ir asmeninius, ir komandos rezultatus, manau, kad tai vienas geriausių mano karjeros sezonų, – sakė vartininkas. – Prisiminus trejus ar ketverius pastaruosius metus, savimi buvau patenkintas, mano žaidimo lygis kilo į viršų, tačiau asmeninių titulų nepavyko iškovoti dėl komandos pasirodymų.

O šiais metais tapome Izraelio taurės laimėtojais, čempionate iškovojo 4 vietą, džiaugsmas yra dvigubas, puikus sezonas ir komandai, ir man”.

E. Šetkus po tokio sezono domina ne vieną Europos komandą, tačiau klubas nenusiteikęs jo išleisti.

„Izraelyje susikūriau gerą reputaciją, pačiam labai smagu ir, manau, užteks tų ieškojimų, – svarstė vartininkas. – Tačiau futbolas yra nenuspėjamas, turiu kontraktą dar vieneriems metams, tik niekada nežinai, kas gali įvykti, galbūt kažkas susidomės ir norės išpirkti mano kontraktą”.

Iš Tauragės kilęs vartininkas tikino, kad titulai jo gyvenime svarbūs, tačiau dar svarbesnė šeima.

„Man šeima yra viskas, futbolas yra žaidimas, o šeimas viskas, – sakė E.Šetkus. – Be šeimos man gyvenime niekas neturi prasmės. Visiškai sutinku su Šarūno Jasikevičiaus mintimis, tai atspindi mano filosofiją. Mažai yra sporto žmonių, kurie tai suprastų”.

33-ejų E. Šetkus į Lietuvos rinktinę kviečiamas nuo 2007 metų ir joje sužaidė 24 rungtynes.

„Pirmą kartą buvau pakviestas į rinktinę 2007 metais, o tada iš Lietuvos čempionato buvo 2 ar 3 žaidėjai. Kiti susirinkdavo iš stiprių klubų: Deividas Šemberas iš Maskvos CSKA, Marius Stankevičiaus žaidė „Valencia” ir Romos „Lazio” klubuose, Tomas Danilevičius vilkėjo „Livorno” aprangą „Seria A” čempionate, turėjome daug pajėgių žaidėjų ir į ką lygiuotis, – prisiminė E. Šetkus. – Dabar neturime tokio lygio žvaigždžių ir žaidėjų pajėgiausiuose klubuose.

Dabar turime daug žaidėjų iš Lietuvos čempionato, tačiau, kita vertus, tai gerai, vaikinai turi puikias galimybes save parodyti. Vis dėlto reikia suprasti, kad taip atvažiavus nieko nepasieksi, tu turi atiduoti visą save.

Rinktinėje kiekvienos rungtynės gali pakeisti tavo gyvenimą, reikia tai priimti ir suprasti. Dabar mes atiduodame visas jėgas, tačiau rezultatai kalba patys už save. Futbolo lygis viską lemia. Galbūt per vienerias ar dvejas rungtynes mes galėtume išsišokti, tačiau žaidžiant 10 rungtynių su stipriomis Europos komandomis mums labai sunku kovoti”.

Lietuvos rinktinės vartininkas kviečia visus nacionalinės komandos gerbėjus jau birželio 5 d. atvykti į LFF stadioną ir palaikyti mūsų komandą Baltijos taurės turnyre. Pasak E. Šetkaus, tik visi drauge galime laimėti. Tai – vienintelė galimybė pamatyti mūsų rinktinę Lietuvoje per ketverių vasaros rungtynių ciklą.

Lietuvos ir Latvijos rungtynės antradienį prasidės 19 val.

„Vienybė yra pagrindinis dalykas futbolas, tiek komandos viduje, tiek komandos santykiuose su fanais. Tik mes kartu galime kažką nugalėti. Baltijos taurės turnyras yra draugiškas, tačiau kiekvienai komandai turi specifinę reikšmę“, – sakė E. Šetkus.

Itin išsamus ir nuoširdus E. Šetkaus pokalbis apie 11 metrų baudinius, vartininkų taktiktas, sezoną Izraelyje, geriausią Lietuvos rinktinės kartą, šeimą ir kitus dalykus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)