Į Čempionų lygos istoriją įėjęs legendinis prancūzas turėjo sutartį su „Real“ iki 2020 metų, tačiau nusprendė palikti trenerio postą ir apie tai paskelbė ketvirtadienį.

Tris iš eilės Čempionų lygos titulus laimėjęs Z. Zidane'as stojo į vieną gretą su Carlo Ancelotti ir Bobu Paisley – vieninteliais strategais, kuriems triskart pavyko laimėti prestižinį Senojo žemyno klubinį turnyrą.

Ispanijos „La Liga“ čempionate pastarąjį sezoną Madrido komanda liko trečioje vietoje už „Barcelonos“ ir Madrido „Atletico“.

Z. Zidane'as „Real“ žvaigždynui vadovavo nuo 2016 metų sausio. Per tą laiką jis su karališkąja komanda laimėjo ne tik tris UEFA Čempionų lygos trofėjus, bet ir dar šešis titulus, tarp kurių yra ir triumfas Ispanijos čempionate.

„Po trejų metų atėjo laikas permainoms. Reikia kažkokios visiškai kitos žinutės, – leidiniui AS kalbėjo Z. Zidane'as. – Žinau, kad tai keistas momentas visiems, bet mano manymu tai yra teisingas sprendimas.

„Real“ žaidėjams ir sirgaliams padėkojęs strategas neatmetė galimybės, kad kažkada sugrįš: „Visuomet būsiu netoli klubo, nes jis yra artimas mano širdžiai. Manau, kad daugelis nesupras šio mano žingsnio, bet aš neabejoju, kad elgiuosi teisingai. Laikas permainoms. Žaidėjams taip pat“.

„Real“ klubo prezidentui Florentino Perezui ši naujiena buvo šokiruojanti: „Niekas negali būti pasiruošęs tokioms naujienoms, kai laimimas trečias iš eilės Čempionų lygos titulas. Kai tai sužinojau, buvau šokiruotas“. Visi jo mėginimai perkalbėti prancūzą buvo bergždi.

Komandos žaidėjus ir kapitoną Sergio Ramosą asmeniškai apie savo sprendimą informavęs Z. Zidane'as sulaukė gynėjo supratimo.


„Nepavargau treniruoti. Trenerio darbą dirbu trejus metus ir toliau jį dirbsiu. Vis dėlto tikiu, kad „Real“ komandai dabar bus geriausia, jeigu aš išeisiu. Turiu tokį jausmą. Žinoma, sirgaliams tai nepatiks, – kalbėjo toliau prancūzas. – Esu prie pergalių pratęs žmogus. Noriu visuomet laimėti. Ir jei atsiranda jausmas, kad laimėti negalėsiu, tuomet geriau iš karto imtis permainų. Nerodau į nieką pirštu, tik į save patį“.

Zizou taip pat atskleidė, kad apie šį sprendimą, palikti „Real“ trenerio postą, rimtai galvoti pradėjo tik laimėjęs Čempionų lygą.

Istorinį trečią iš eilės UEFA Čempionų lygos titulą Madrido „Real“ laimėjo praėjusį šeštadienį. Kijeve vykusiame finale Z. Zidane'o auklėtiniai 3:1 nugalėjo „Liverpool“ futbolininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)