Rungtynių pradžioje abi komandos žaidė atakuojantį futbolą, o pirmąją rimtesnę progą įmušti turėjo estai. 7 minutę varžovų puolėjas Frankas Liivakas baudos aikštelės centre ruošėsi atlikti pavojingą smūgį, tačiau paskutinę sekundę kamuolį iš po kojų išmušė Ričardas Šveikauskas.

11 minutę galimybę įmušti turėjo lietuviai. Standartinėje situacijoje Rimvydas Sadauskas puikiai atsidengė baudos aikštelėje, bet kiek per stipriai smūgiavo galva virš vartų.

Vėliau Edvinas Baniulis pabėgo vienas į priekį kontratakoje ir išplėšė kamuolį iš po varžovo kojų bei atsidūrė baudos aikštelėje prieš vartininką, bet arbitras puolėjui užfiksavo pražangą.

Vėliau oponentams pavyko įgyti kamuolio kontrolę ir daugiau lankytis prie mūsų vartų, bet tai nesutrukdė gynyboje toliau sėkmingai darbuotis Lietuvos gynėjams ir vartininkui Titas Krapikas.

Gale kėlinio Carito Falcho auklėtiniai pabandė surasti galimybių atakoje, kelis pavojingus prasiveržimus atliko Danielis Romanovskis, bet rezultatas pasibaigus kėliniui buvo lygus 0:0.

Po pertraukos lietuviai bandė paspausti varžovus, tačiau šie taip pat atsakė agresyviu ir atakuojančiu žaidimu. 55 minutę T. Krapikui du kartus iš eilės teko atremti du labai pavojingus estų smūgius iš arti.

Vėliau žaidime toliau vyravo apylygis žaidimas, bet galų gale lietuviai pirmieji pralaužė ledus ir pelnė įvartį. 74 minutę mūsų komanda turėjo standartinę situaciją, po kurios Ernestas Mickevičius pakėlė aukštą kamuolį iš kairiojo krašto į baudos aikštelę, o ten buvęs R. Sadauskas smeigė tikslų smūgį galva į kairįjį kampą. Tai buvo pirmasis Lietuvos jaunimo rinktinės įvartis nuo praeitų metų birželio.

Visgi džiaugsmas trūko neilgai, nes jau po kelių minučių Estija išprovokavo vienuolikos metrų baudinį, kai teisėjas baudos aikštelėje įžvelgė žaidimą ranka. Herolas Riibergas realizavo progą smūgiu į kampą.

Rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:0), tačiau lietuviai išsaugojo galimybes kovoti dėl Baltijos taurės. Birželio 4 dieną C. Falcho vadovaujama komanda Gargžduose priims Latvijos rinktinę. Į šias rungtynes futbolo gerbėjai galės patekti nemokamai.

Rungtynių statistika:

Estija – Lietuva 1:1 (0:0)
Pernu miesto stadionas

Įvarčiai: 74 min. R. Sadauskas (0:1), 79 min. H. Riiberg (1:1, 11 m baudinys)

Lietuvos startinė sudėtis: Titas Krapikas, Aldas Korsakas, Rimvydas Sadauskas, Ričardas Šveikauskas, Aleksandr Levšin, Domantas Šimkus, Domantas Putrius, Svajūnas Čyžas, Eligijus Jankauskas, Daniel Romanovskij, Edvinas Baniulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)