Vieniems reikėjo laukti vos metus – „Real“ šeštadienį kovos jau dėl trečiojo iš eilės UEFA Čempionų lygos nugalėtojų titulo. Į kitų kiemą šventė atėjo po labai ilgos pertraukos – „Liverpool“ į finalą sugrįžo pirmą kartą nuo 2007 metų. Kijeve vyksiantis finalas ilgai jo laukusiems „raudoniesiems“ turi ypatingą reikšmę, o tai pastebima ir Lietuvoje.

„Liverpool“ paskutinį kartą Anglijos čempionate triumfavo 1990 metais, o per pastarąjį dešimtmetį komanda net 6 kartus nepateko į šalies stipriausiųjų ketvertą. Nepaisant to, Šiaurės Anglijos klubas gali pasigirti milžinišku gerbėjų skaičiumi visame pasaulyje, o taip pat ir viena aktyviausių fanų bendruomenių Lietuvos žemėje.

Jau nemažai metų „Liverpool“ gerbėjai Kaune ir Vilniuje baruose renkasi drauge stebėti beveik visų komandos rungtynių, o paskelbus barus, kuriuose fanai susitiks stebėti finalo, visi jų staliukai buvo rezervuoti per kelias valandas. Todėl Kaune ir Vilniuje „raudonieji“ rinksis net keliuose baruose, o susiburti ruošiasi ir sirgaliai Klaipėdoje.

Nemaža dalis „Liverpool“ gerbėjų Lietuvoje pamilo komandą 2005-2007 metais, kuomet Rafos Benitezo auklėtiniai finaluose kovojo su „AC Milan“, todėl šių metų finalas jiems yra pirmasis šansas parodyti meilę klubui didžiausios svarbos rungtynių metu. Šiuo šansu žadama pasinaudoti triukšmingai, sako fanų bendruomenės galva Giedrius Ibianskas.

„Stebėdami rungtynes fanai dažnai dainuoja komandos himną „You’ll Never Walk Alone“. Daugelis žino ir „Liverpool“ žaidėjų dainas ar skanduotes, viena populiariausių šį sezoną yra „Allez, allez, allez“. Mes visada būname triukšmingi, o triukšmo dar daugiau nei įprastai tikrai bus šeštadienį. Šis finalas mums reiškia labai daug“, – pasakojo G. Ibianskas.

Pats Giedrius neeiliniu šansu išvysti savo mylimą klubą finale pasinaudojo geriausiai kaip tik galėjo. Jis su dalimi fanų bendruomenės narių mačą stebės ne Kaune, kaip įprasta, o olimpiniame stadione Kijeve. Visgi Ukrainos sostinės nuotaikas pasistengs atspindėti ir Lietuvoje likę „Liverpool“ gerbėjai, sako jų susitikimą Vilniuje organizuojantis Mykolas Remeikis.

„Jaučiamas ypatingas susidomėjimas. Visi staliukai baruose buvo rezervuoti jau savaitės pradžioje ir tai suprantama. Vilniuje, Vilniaus gatvėje tikrai galima pažadėti daug raudonos spalvos“, – sakė M. Remeikis.

Finalui ruošiasi ir beveik trigubai daugiau narių turinti „Real“ ekipos fanų Lietuvoje bendruomenė, taip pat organizuojanti susitikimus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Tiesa, kiek pasyvesnei „Karališkojo“ klubo gerbėjų bendruomenei tai yra pirmieji bandymai stebėti rungtynes drauge, todėl jos atstovas Vygantas Remeika nesitiki, kad Lietuvos miestai taps Madridu.

„Tai pirmoji bendruomenės iniciatyva susirinkti drauge ir stebėti mačą po aštuonerių metų gyvavimo. Labai džiugu, kad atsirado daugybė dalyvauti norinčių žmonių ir džiugu, kad atsirado barų, kurie mielai yra linkę priimti tokias bendruomenes. Nemanau, kad sugebėsime Vilnių ar Kauną pirmu kartu paversti Madridu. Skanduotės – ateičiai. Kol kas tikiuosi, kad fanai susirinks pasipuošę klubo atributika ir sukursime tokią vieningą aplinką“, – sakė V. Remeika.

Vienybę jau seniai demonstruojančios bei finalui netgi specialius marškinėlius pasigaminusios „Liverpool“ fanų Lietuvoje bendruomenės ambicijos yra kiek didesnės. Ištikimi klubo sirgaliai ketina pasistengti, kad juos ne tik pamatytų, bet ir išgirstų bei taip apie Mersisaido ekipos sugrįžimą į Europos futbolo elitą sužinotų visi, nusprendę šeštadienio vakarą praleisti Kauno, Vilniaus ar Klaipėdos senamiestyje.

„Liverpool“ ir „Real“ ekipos į mūšį stos 21.45 val. val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)