Daliai sužeistųjų prireikė medikų pagalbos. „Sporting“ klubas šį brutalų incidentą pavadino „nesuvokiamu vandalizmo aktu ir išpuoliu prieš žaidėjus, trenerius ir klubo darbuotojus“.

Nukentėjo Portugalijos rinktinės kandidatai Rui Patricio ir Williamas Carvalho, taip pat argentinietis Marcosas Acuna, Rodrigo Battaglia, kurie taip pat pretenduoja į Argentinos nacionalinę komandą.

Anot šalies vidaus reikalų ministerijos atstovo, policija sulaikė 21-ą asmenį, įtariamą įvykdžius šį išpuolį.

Portugalijos aukščiausioji lyga teigė, kad užpuolimą įvykdę asmenys negali savęs vadinti futbolo aistruoliais, tai – nusikaltėlių darbas.

Šis incidentas įvyko dvi dienos po šalies čempionato finišo, kuriame paskutinėse rungtynėse „Sporting“ pralaimėjo lemiamas rungtynes, galutinėje pirmenybių rikiuotėje užėmė 3-ią vietą ir liko be vietos kito sezono Čempionų lygoje.

Šį sekmadienį „Sporting“ klubo dar laukia Portugalijos taurės finalo mačas prieš „Aves“ komandą.

Sukrėsta ne tik Portugalijos futbolo bendruomenė, bet ir visa šalis. Apie šį incidentą prabilo ir šalies prezidentas Antonio Costa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)