„Trakai“ – Vilniaus „Žalgiris“. Gegužės 12 dieną 13 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:3

Turnyro lentelės kaimynai susitiks antrą kartą šį sezoną. Pergalė „Trakams“, sužaidusiems maču daugiau, leistų pasivyti antroje vietoje žengiantį „Žalgirį“.

Iškovotas taškas Marijampolėje „riteriams“ turėjo savo kainą – dėl gautos raudonos kortelės dvikovą bus priverstas praleisti patyręs vidurio gynėjas Jevgenijus Osipovas. Su šiuo futbolininku komandos gynybos įtvirtinimai kur kas tvirtesni, o jo netektis ryškiai matėsi rungtynėse su Kauno „Stumbru“. Tada kauniečiai susikūrė daug puikių progų, tad Alonui Netzeriui, kuris gali užimti ruso vietą, teks kaip reikiant pasitempti. Juolab, kad šio legionieriaus iš Izraelio klaidomis ar pralaimėtomis dvikovomis pirmame tarpusavio mače naudojosi Tomašas Malecas.

Žalgiriečiai taip pat turi netekčių gynybos grandyje. Praėjusiose rungtynėse be Diego Oyarzuno ir Dominyko Barausko nežaidė tiek Georgas Freidgeimas, tiek Donovanas Slijngardas, be to, dvikovos su „Jonava“ metu buvo pakeistas Linas Klimavičius, tad jo vietą užėmė serbas Marko Tomičius. „Žalgirio“ strategui teks vėl priimti optimaliausią sprendimą, tačiau neabejotina, jog šiam treneriui, gegužės 12-ąją švenčiančiam 45-ąjį gimtadienį, futbolininkai žūtbūt sieks padovanoti pergalę prieš principinį varžovą.

Klaipėdos „Atlantas“ – Marijampolės „Sūduva“. Gegužės 12 dieną 13 val. Klaipėda, miesto centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:2

Čempionato lyderiai, pirmą kartą šiame A lygos sezone žaisdami ant žolės, pergalės neiškovojo. Antruoju bandymu tą padaryti taip pat bus sudėtinga, kadangi ši išvyka įprastai būna viena iš sudėtingiausių.

Pastaruoju metu aplink „Atlantą“ sklando visokios kalbos, tačiau Klaipėdos klubas per paskutinius keturis mačus yra iškovojęs daugiausiai taškų tarp visų čempionato komandų. 3 pergalės ir vienerios lygiosios leido Algimanto Briaunio kariaunai įsitvirtinti ketvirtoje vietoje, o sėkmingai susiklosčius artėjančiai akistatai bei sulaukus „Trakų“ kluptelėjimo, galima pakilti į trečią poziciją. „Atlanto“ starto 11-ukas vis keičiasi ir keičiasi, bet pastaruoju metu tai klaipėdiečiams rinkti taškų netrukdo.

Nukraujavusi „Sūduva“ buvo labai arti pergalingo įvarčio prieš „Trakus“, visgi, Rigino Cicila ir jo komandos draugai Tomo Švedkausko nepalaužė. Pastarajam puolėjui kol kas fatališkai nesiseka išnaudoti turimų šansų, tad nežinia, ką šį sykį starto sudėtyje pasirinks strategas Vladimiras Čeburinas – legionierių ar Julių Kasparavičių, žaisiantį prieš savo buvusią komandą. Kita vertus, dėl gynybos treneriui nuogąstauti nereikėtų. „Sūduva“ per paskutinius 5 mačus tik viename susitikime praleido įvartį – tai buvo pergalinga akistata su „Žalgiriu“.

„Jonava“ – Kauno „Stumbras“. Gegužės 13 dieną 13 val. Jonava, Jonavos miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:4

Sekmadienį Jonavoje akis į akį stos dvi paskutiniąsias vietas turnyro lentelėje užimančios komandos.

Iš visų keturių pirmaujančių ekipų taškus atėmusi „Jonava“ šį sezoną neranda rakto į pergales akistatose prieš Kauno komandas – visi 3 mačai baigėsi nesėkmėmis. Belieka tik dar kartą pasikartoti, jog „Stumbras“ jonaviečiams yra pats nepalankiausias oponentas. 10 susitikimų A lygoje – net 7 kauniečių pergalės ir 3 lygiosios. Pastaruoju metu mažai įvarčių mušančiai „Jonavai“ teks nutraukti šią slogią seriją be dviejų svarbių futbolininkų – atakų lyderio Lauryno Stonkaus bei saugo Vytauto Lukšos.

„Stumbro“ paskutinė pergalė buvo iškovota balandžio 4-ąją dieną – tada 4:0 namuose buvo sutriuškinta būtent „Jonava“. Nuo to laiko Mariano Barreto kariauna iškovojo vos 2 taškus per 6 susitikimus. „Stumbras“ šį sezoną įmušė vos 7 įvarčiu ir daugiau nei pusę jų – būsimiems varžovams. Vis dėlto jaunųjų futbolininkų entuziazmas nė viename mače nenuslūgsta ir jie gali vėl prapliupti įvarčiais. Galbūt tai nutiks Jonavoje, kur Kauno klubas praėjusį sezoną šventė fantastišką pergalę Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurėje.

„Kauno Žalgiris“ – „Palanga“. Gegužės 13 dieną 18 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1

Dvi labai svarbias pergales iškovojęs „Kauno Žalgiris“ sieks ir trečio laimėjimo paeiliui. Du kartus šį sezoną ant S. Dariaus ir S. Girėno stadiono žaliosios vejos triumfavę žalgiriečiai ten pat priims pirmame rate juos nukovusią „Palangą“.

„Kauno Žalgiris“, lyginant su pirmomis tarpusavio rungtynėmis, bus kiek pasikeitęs. Prieš „Palangą“ turėtų stoti Gratas Sirgėdas bei praėjusiame Kauno derbyje 11 metrų baudinį atrėmęs Deividas Mikelionis, tačiau didžiausias pokytis turėtų įvykti atakos smaigalyje. Vietoje Ernesto Mickevičiaus vis skambiau apie save Lietuvos futbolo aistruoliams praneša puolėjas iš Brazilijos Joao Figueiredo. Legionierius per 170 sužaistų minučių jau pelnė 2 įvarčius bei tapo vienu iš rezultatyviausių komandos žaidėjų.

„Palanga“ baigė ketverių rungtynių seriją su čempionato lyderiais ir iki pertraukos gegužės bei birželio mėnesiais grumsis su tiesioginiais konkurentais. Nepaisant kelių netekčių, palangiškiai subyrėjo tik sykį Jonavoje, kai pralaimėjo 0:4. Antrame pirmenybių rate kol kas nepavyksta pelnyti įvarčio veržliajam Simonui Urbiui. Vienas iš „Palangos“ lyderių puolime oponentams kelia daug problemų ir tik laiko klausimas, kada jam pavyks realizuoti susikurtą progą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją