Fiasko Anglijos čempionate patyrusi Londono „Arsenal“ komanda nieko nepešusi liko ir UEFA Europos lygoje. Atsakomose pusfinalio rungtynėse vėlų ketvirtadienio vakarą Madride „kanonieriai“ 0:1 pralaimėjo „Atletico“ futbolininkams ir pasitraukė iš turnyro

Vienintelis rungtynių įvartis krito pirmajame kėlinyje, jau per teisėjo pridėtą laiką.

Šeimininkus į priekį išvedė Diego Costa, kurį puikiu perdavimu tiesiai prieš varžovų vartininką išvedė Antoine'as Griezmannas.

Prancūzui pirmajame kėlinyje po susidūrimo su varžovų žaidėju buvo prakirsta galva, tačiau taisyklių pažeidimo arbitras nefiksavo.

Po pertraukos aikštėje virė itin permaininga ir atvira kova, tačiau kamuolys vartuose daugiau taip ir neatsidūrė.

Kadangi pirmasis komandų tarpusavio mačas Londone baigėsi 1:1, „Atletico“ namuose tenkino ir ši pergalė minimalia persvara.

Netrukus po finalinio švilpuko švęsti su komanda puolė ir šeimininkų treneris Diego Simeone, dėl diskvalifikacijos mačą stebėjęs iš žiūrovų tribūnos.

Rezultatas

Madrido „Atletico“*** 1 – 0 Londono „Arsenal“ (I rungtynės – 1:1)

45+2' Diego Costa [1-0]

*** pateko į kitą etapą.

Kitose rungtynėse Zalcburge kelialapį į finalą išplėšė Marselio „Marseille“.

Prancūzijos komanda atsakomajame mače išvykoje 1:2 pralaimėjo „Salzburg“ vienuolikei, tačiau kelialapį į kitą etapą jiems nulėmė išvykoje įmuštas įvartis (pirmas rungtynes namie prancūzai laimėjo 2:0).

„Salzburg“ komanda dominavo didžiąją rungtynių dalį (pagal smūgius į vartų plotą varžovus pranoko 6-1), tačiau į priekį išsiveržė tik antrajame kėlinyje – 53 min. pasižymėjo efektingą ir sėkmingą reidą link vartų surengęs saugas iš Malio Amadou Haidara (1:0).

Prabėgus dar dešimčiai minučių šeimininkai įgijo dviejų įvarčių persvarą – po prancūzų baudos aikštelėje kilusio chaoso, greta vartų nesėkmingai sužaidė Bouna Sarras. „Marseille“ saugas palietė austro Xavero Schlagerio spirtą kamuolį ir nuginklavo savos komandos vartininką (2:0).

Kad išsiaiškintų kelialapio į finalą likimą, komandoms prireikė žaisti pratęsimą, kurio metu lemiamą įvartį įmušė svečiai – 116 min. po kampinio pasižymėjo Rolando.

Ir nors įvartis buvo įmuštas pagal taisykles, skirdamas kampinį aikštės arbitras iš Rusijos Sergejus Karasiovas akivaizdžiai suklydo.

Prieš tai įvykusiame epizode kamuolys už galinės linijos išskriejo nuo „Marseille“ žaidėjo, o ne nuo šeimininkų futbolininko kojos, tačiau arbitras to nepastebėjo ir skyrė kampinį, kurį sėkmingai pakėlė Dimitris Payet.

Officials distribute the glasses to the referees before the match @UEFA @UEFAcom @ChampionsLeague pic.twitter.com/cod6w9S8ly— muЯat (@bymuart) May 3, 2018

Pasibaigus mačui rusui arbitrui su savo tėvynainių brigada teko atlaikyti įpykusių austrų klubo atstovų žodines atakas, tačiau galutiniam mačo rezultatui tai jokios įtakos nebeturėjo.

Rezultatas

Zalcburgo „Salzburg“ 2 – 1 Marselio „Marseille“*** (po pratęsimo, I rungtynės – 0:2).

53' Amadou Haidara [1-0]
65' Bouna Sarras [2-0, į savus vartus]
116‘ Rolando [2-1]
119‘ Amadou Haidara [„Salzburg“] pašalintas iš aikštės

*** pateko į kitą etapą.

Praėjusį sezoną UEFA Europos lygos čempionais tapo „Manchester United“ futbolininkai, finale Švedijoje 2:0 įveikę Amsterdamo „Ajax“.

2018-ųjų UEFA Europos lygos finalo rungtynės bus žaidžiamos gegužės 16-ąją dieną Lione, Prancūzijoje. Nugalėtojams atiteks kelialapis į kito sezono UEFA Čempionų lygos grupių varžybų etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)