LFF nustačius, kad Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) 2016 metų gruodžio 6 dienos nutartimi Šiaulių apskrities futbolo federacijos (toliau - ŠAFF) prezidentas G. Radavičius buvo pripažintas kaltu pagal Lietuvos Respublikos baudžiamąjį kodeksą ir nuteistas dėl apysunkio nusikaltimo padarymo, bei vadovaujantis LFF įstatų 7 straipsnio 2 dalimi ir 32 straipsnio 2 dalimi, apibrėžiančia nepriekaištingos reputacijos asmenį, LFF pažymėjo, kad G. Radavičius negali būti ir, iki kol teistumas neišnyks, negalės būti LFF vykdomojo komiteto nariu.

LFF pabrėžė, kad pagal LFF įstatų 32 straipsnio 9 dalį, ŠAFF privalo užtikrinti, kad į jos prezidento pareigas būtų skiriamas tik nepriekaištingos reputacijos asmuo. Be to, LFF įstatų 36 straipsnio 4 dalis įtvirtina pareigą LFF narėms savo įstatuose nustatyti, kad narės prezidentas būtų atšaukiamas iš prezidento pareigų LFF įstatų 36 straipsnio 2 dalyje nustatytais pagrindais. LFF atkreipia dėmesį, kad šiuo metu galiojantys ŠAFF įstatai neatitinka LFF įstatų 36 straipsnio 4 dalies reikalavimų.

Atsižvelgiant į anksčiau išdėstytas nuostatas, LFF ragina ŠAFF laikytis aukščiausių etikos ir skaidrumo standartų ir ne vėliau kaip iki 2018 metų sausio 10 dienos pašalinti LFF įstatų 36 straipsnio 4 dalies pažeidimą bei imtis veiksmų, kad nepriekaištingos reputacijos reikalavimų neatitinkantis asmuo būtų atšauktas iš ŠAFF prezidento pareigų ir nebūtų keliami tolesni ŠAFF atsakomybės klausimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)