A grupės lyderiui „Manchester United“ būtų užtekę lygiųjų Šveicarijoje, kad užsitikrintų pirmąją vietą, tačiau Jose Mourinho auklėtiniai dukart sudrebinę varžovų vartus antrąją dvikovos dalį iniciatyvą atidavė aikštės šeimininkams.

„Basel“ tuo pasinaudojo taip, kad kažką pakeisti „raudoniesiems velniams“ tiesiog neliko laiko. Vienintelį įvartį 89-ą minutę pelnė Michaelas Langas.

Viltis prasibrauti į kitą etapą išsaugojo ir Maskvos CSKA komanda, namie 2:0 įveikusi „Benficą“.

Paskutinio turo rungtynėse gruodžio 5-ą dieną „Basel“ (9) žais su „Benfica“ (0), o „Manchester United“ (12) Maskvoje su CSKA (9).

UEFA Čempionų lygos grupės lentelė po 5-o turo

B grupėje vietas aštuntfinalyje anksčiau užsitikrinusios PSG ir Miuncheno „Bayern“ komandos įtvirtino savo pranašumą.

PSG savo aikštėje triuškinamai net 7:1 (4:1) nugalėjo Glazgo „Celtic“ futbolininkus. Čia po du įvarčius pelnė abu puolimo lyderiai Neymaras ir Edinsonas Cavani.

Paryžiaus klubas pagerino grupių etapo rezultatyvumo rekordą. 24 įvarčius pelnę PSG futbolininkai vidutiniškai per rungtynes varžovų vartų tinklą skrodžia 4,8 karto.

Prancūzų ekipa, likus vienam turui, pagerino grupių etapo rekordą. Iki šiol jis – 21 įvartis – priklausė Dortmundo „Borussia“ klubui (2016-2017 metų sezone).

Daugkartiniai Vokietijos čempionai išvykoje 2:1 (0:0) palaužė „Anderlecht“ komandos pasipriešinimą. Pergalingą įvartį pelnė Corentinas Tolisso.

Paskutinėse B grupės rungtynėse gruodžio 5-ą dieną „Bayern“ (12) savo aikštėje susigrums su PSG (15) ir mėgins „grąžinti skolą“, o „Celtic“ (3) Glazge žais su „Anderlecht“ (0).

UEFA Čempionų lygos grupės lentelė po 5-o turo

C grupės lyderei „Romai“ iššūkį metęs Madrido „Atletico“ klubas trečiadienį savo aikštėje tik antrame kėlinyje pramušė varžovų gynybą.

Vieno gražiausių šio sezono įvarčio autoriumi tapęs Antoine'as Griezmannas įspūdingai pusiau per save pasižymėjo 69-ą minutę.

83-ą minutę antrą geltonąją kortelę gavo ir iš aikštės buvo pašalintas „Romos“ žaidėjas Bruno Peresas – aikštės šeimininkai netruko tuo pasinaudoti. Antrąjį įvartį 85-ą minutę „Atletico“ komandai pelnė Kevinas Gameiro.

„Qarabag“ ekipą išvykoje 4:0 sutriuškinęs „Chelsea“ klubas tapo grupės lyderiu ir užsitikrino vietą tarp 16 stipriausių turnyro komandų.

Paskutinėse C grupės rungtynėse „Roma“ (8) mėgins atsitiesti ir žengti į kitą etapą dvikovoje su „Qarabag“ (2), o „Chelsea“ (10) savo aikštėje susigrums su „Atletico“ (6).

UEFA Čempionų lygos grupės lentelė po 5-o turo

D grupėje rungtynės Turine tarp „Juventus“ ir „Barcelonos“ baigėsi be įvarčių. Tašką gavę katalonai užsitikrino vietą Čempionų lygos aštuntfinalyje.

Kitose rungtynėse „Olympiacos“ futbolininkus savo aikštėje 3:1 įveikęs „Sporting“ klubas išsaugojo galimybes prasibrauti į kitą etapą.

Paskutinėse D grupės rungtynėse gruodžio 5-ą dieną „Juventus“ (8) išvykoje žais su „Olympiacos“(1), o „Barcelona“ (11) namie – su „Sporting“ (7).

UEFA Čempionų lygos grupės lentelė po 5-o turo

Vietas UEFA čempionų lygos aštuntfinalyje jau užsitikrino šios komandos: „Barcelona“, Miuncheno „Bayern“, „Bešiktaš“, „Chelsea“, „Manchester City“, „Paris-Saint Germain“, Madrido „Real“ ir „Tottenham Hotspur“.

Čempionų lygoje dalyvauja 32 komandos, suskirstytos į aštuonias grupes. Į atkrintamąsias varžybas - aštuntfinalį - pateks po dvi geriausias grupių ekipas. Finalas vyks Kijeve (Ukraina) kitų metų gegužės 26 dieną.

Visi trečiadienio Čempionų lygos rungtynių rezultatai

A grupė

Maskvos CSKA 2 – 0 „Benfica“

13' [1 – 0] Georgijus Ščenikovas
56' [2 – 0] Jardelas (į savus vartus)

„Basel“ 1 – 0 „Manchester United“

89' [1 – 0] Michaelas Langas

B grupė

„Anderlecht“ 1 – 2 Miuncheno „Bayern“

51' [0 – 1] Robertas Lewandowskis
63' [1 – 1] Sofiane'as Hanni
77' [1 – 2] Corentinas Tolisso

„Paris Saint Germain“ 7 – 1 „Celtic“

1' [0 – 1] Moussa Dembele
9' [1 – 1] Neymaras
22' [2 – 1] Neymaras
28' [3 – 1] Edinsonas Cavani
35' [4 – 1] Kylianas Mbappe
75' [5 – 1] Marco Verratti
79' [6 – 1] Edinsonas Cavani
80' [7 – 1] Danielis Alvesas

C grupė

„Qarabag“ 0 – 4 Londono „Chelsea“

19' [raudonoji kortelė] Rašadas Farhadas Sadygovas („Qarabag“)
21' [0 – 1] Edenas Hazardas (11 m b.)
36' [0 – 2] Willianas
73' [0 – 3] Cescas Fabregas
85' [0 – 4] Willianas

Madrido „Atletico“ 2 – 0 „Roma“

69' [1 – 0] Antoine'as Griezmannas
83' [raudonoji kortelė] Bruno Peresas („Roma“)
69' [2 – 0] Kevinas Gameiro

D grupė

Turino „Juventus“ 0 – 0 „Barcelona“

„Sporting“ 3 – 1 Pirėjo „Olympiacos“

40' [1 – 0] Basas Dostas
43' [2 – 0] Bruno Cesaras
66' [3 – 0] Basas Dostas
86' [3 – 1] Vadisas Odjidja-Ofoe

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)