Kaip paskaičiavo Ispanijos sporto portalas Marca, iki šiol rezultatyviausiai L. Messi Ispanijos čempionate startavo 2011-2012 metais, kai per pirmąsias penkias rungtynes įmušė 8 įvarčius.

Įdomu, kad šį sezoną dar nebuvo „La Liga“ rungtynių, kuriose L. Messi muštų vieną įvartį. Viename iš mačų argentinietis pasižymėjo du, kitame – tris, o minėtame paskutiniajame – keturis kartus.

Apskritai keturis įvarčius per rungtynes Ispanijos čempionate L. Messi pelnė ketvirtą kartą.

Anksčiau jis „pokerį“ yra pasiuntęs į „Valencia“, Barselonos „Espanyol“ ir Pamplonos „Osasuna“ vartus. Kartą keturis įvarčius jis įmušė per UEFA Čempionų lygos rungtynes su Londono „Arsenal“, o geriausias Leo pasiekimas yra penki įvarčiai, taip pat pelnyti UEFA Čempionų lygoje per susitikimą su Leverkuzeno „Bayer“.

„Barcelonos“ komandoje L. Messi žaidžia nuo 2004-ųjų.

Visgi 9 įvarčiai per 5 pirmąsias rungtynes nėra visų laikų „La Liga“ rekordas. Madrido „Atletico“ puolėjas Prudenas ir „Sevilla“ puolėjas Campanalis 1940-1941 m. sezone bei Pahino iš La Korunjos „Deportivo“ 1954-1955 m. sezone yra įmušę po 10 įvarčių per pirmus penkis sezono mačus.

Pažymėtina, kad kita Ispanijoje žaidžianti futbolo superžvaigždė – Madrido „Real“ puolėjas Cristiano Ronaldo – šį sezoną „La Liga“ pirmenybėse dar nedebiutavo dėl diskvalifikacijos. Jo debiuto laukiama trečiadienio vakarą per susitikimą su Sevilijos „Real Betis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)