A grupės grandų mače Paryžiuje Prancūzijos rinktinė net 4:0 (1:0) sutriuškino Nyderlandus ir įsitvirtino pirmoje vietoje.

Šeimininkų gretose du kartus tikslus buvo Thomas Lemaras (73 ir 88 min.), po vieną – Antoine'as Griezmannas (14 min.) ir Kylianas Mbappe (90 min.).

Tuo metu viena B grupės lyderių Portugalija Porte 5:1 (2:1) pranoko Farerų salas. Portugalams tris įvarčius pelnė Cristiano Ronaldo, jau 3 min. pasižymėjęs itin įspūdingu smūgiu ore.

Savo varžovų nepasigailėjo Belgijos futbolininkai, kurie Lježe net 9:0 (6:0) sutrypė Gibraltarą.

Ketvirtadienį buvo užfiksuoti ir keli netikėti rezultatai: Kipras savo aikštėje 3:2 (0:2) palaužė Bosniją ir Hercegoviną, Liuksemburgas 1:0 (0:0) įveikė Baltarusiją, o Graikija tenkinosi lygiosiomis su Estija.

Rungtynės:

A grupė

Bulgarija 3 – 2 Švedija

Prancūzija 4 – 0 Nyderlandai

Liuksemburgas 1 – 0 Baltarusija

B grupė

Vengrija 3 – 1 Latvija

Portugalija 5 – 1 Farerų salos

Šveicarija 3 – 0 Andora

H grupė

Belgija 9 – 0 Gibraltaras

Kipras 3 – 2 Bosnija ir Hercegovina

Graikija 0 – 0 Estija

* * *

Primename, kad 2018 m. planetos pirmenybės vyks Rusijoje, o kelialapius į finalinį turnyrą jau turi šeimininkų rusų, taip pat Brazilijos, Irano ir Japonijos rinktinės.

Pasaulio čempionato Europos zonos atrankos varžybose dalyvauja 52 komandos, suskirstytos į devynias grupes. Į pasaulio čempionatą pateks grupių nugalėtojai, o aštuonios geriausios antrąsias vietas užimsiančios rinktinės dėl likusių keturių kelialapių kovos atkrintamosiose varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)