Saugas iš Rumunijos savo profesionalo karjerą 2007 metais pradėjo Kiažnos ekipoje „Concordia“, o kitą sezoną persikėlė į „Targu Mureš“ klubą.

2009–2012 metais Liviu Antalis sužaidė tris solidžius sezonus Galacio „Otelul“ komandoje ir labai svariai prisidėjo prie šios iš futbolo žemėlapio jau išnykusios ekipos pirmo ir vienintelio triumfo Rumunijos čempionate. Be to, 2011–2012 metų sezone „Žalgirio“ naujokas sužaidė šešis mačus Čempionų lygos grupių etape, kur susitiko su „Manchester United“, Lisabonos „Benfica“ ir „Basel“ klubais ir įmušė įvartį į pastarojo vartus.

2012-ais L. Antalis persikėlė į „Vaslui“ komandą, kur sužibėjo dar ryškesnėmis spalvomis. Antras rumuno sezonas buvo įspūdingas: saugas per 32-ejas Rumunijos čempionato rungtynes įmušė 15 įvarčių ir tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju. Kaip reikiant savo vertę pakėlusį žaidėją netruko į savo gretas prisivilioti Ankaros „Genčlerbirligi“ klubas (Turkija), kuris futbolininką išnuomojo Jeruzalės „Beitar“ ekipai (Izraelis), o po sezono su juo ir atsisveikino.

„Žinau, jog „Žalgiris“ yra geriausia komanda Lietuvoje, rungtyniaujanti Čempionų lygoje ir keturis kartus iš eilės tapusi šalies čempione. Tikiuosi, jog savo įvarčiais prisidėsiu prie ekipos rezultatų ir padėsiu jai pasiekti užsibrėžtus tikslus. Paskutines rungtynes Rumunijos čempionate sužaidžiau gegužės mėnesį, tad turėjau neilgas atostogas, bet dabar jau pradėjau ruoštis ir, manau, netrukus būsiu pasirengęs svarbioms ateities kovoms“, – pirmais įspūdžiais pasidalino „Žalgirio“ naujokas.

Nuo 2015-ų L. Antalis rungtyniavo Tel Avivo „Hapoel“ ekipoje (Izraelis) ir buvo išnuomotas Targu Žiu „Pandurii“ klubui (Rumunija). Savo ruožtu 2017 metais rumunas susitarė su CFR komanda, kurioje ir baigė sezoną, paskutines rungtynes sužaisdamas gegužės 13-ą dieną. Klužo klube L. Antalis pasirodė 7-eriose rungtynėse ir per jas įvarčių nepelnė.

28-erių rumunas per savo karjerą du sykius gynė šalies U-21 rinktinės garbę, o 2011 metais vykusioje kontrolinėje akistatoje su Paragvaju atstovavo reprezentacinei šalies rinktinei.

„Dar žiemą vedėme aktyvias derybas su šiuo futbolininku, tačiau tada susitarti nepavyko. Visgi ir toliau palaikėme su žaidėju ryšį ir esame laimingi, kad pavyko susitarti. Tikimės, kad per likusias savaites futbolininką pavyks paruošti Čempionų lygos kovoms ir jis taps puikia opcija. L. Antalis geriausiai jaučiasi dešiniu krašto saugu, taip pat – puolėju ir „po puolėjais“. Futbolininkas sukaupė milžinišką patirtį: žaidė Čempionų lygoje, mušė įvarčius, taip pat tapo rezultatyviausiu Rumunijos čempionato žaidėju.

Su Rumunijos futbolu turime tikrai nemažai sąlyčio taškų. Tai įrodo tiek Deivydo Matulevičiaus perėjimas į „Pandurii“, tiek Jakubo Wilko išvykimas į „Vaslui“, tiek Adi Rochos įsigijimas, kuris buvo puikus žaidėjas Bukarešto „Steaua“ komandoje. Įdomus faktas, jog (Razgrado) „Ludogorec“ komandos vieni iš lyderių yra rumunai – Claudiu Kešeru ir Cosminas Moti, o mes turėsime Antalį, kuris varžysis prieš savo tautiečius“, – apie saugo iš Rumunijos įsigijimą kalbėjo klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

L. Antalis vilkės 17-u numeriu pažymėtus marškinėlius ir jau šį šeštadienį galės debiutuoti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės trečio etapo rungtynėse su Klaipėdos „Atlantu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)