Ar pavyks Darvydui Šernui pavyti Andrejų Paniukovą iki pertraukos?

Rezultatyviausias lygos futbolininkas A. Paniukovas iškeliavo į Rusiją ir paskutiniame čempionato ture prieš pertrauką tikrai nežais. Jo artimiausi persekiotojai žalgiriečiai Elivelto ir D. Šernas atsilieka trim įvarčiais. Jei brazilo taikiklis šiuo metu yra nusimušęs, tai Lietuvos rinktinės puolėjas, praėjusiame ture varžovų vartininką nuskriaudęs du sykius, „Jonavos“ gynybai turėtų būti vienas didžiausių galvos skausmų.

Kelionė į Jonavą vilniečiams lengvo pasivaikščiojimo nežada. Aukštaitijos komanda, net ir dėl traumų byrant gynybos linijai, pastaruoju metu vidutiniškai praleidžia tik kiek daugiau nei 1 vieną sykį. Tačiau „Žalgiris“ šio sezono tarpusavio akistatose abu kartus mušė po dublį. O tai geras ženklas puikią formą šiuo metu demonstruojančiam D. Šernui, kuris, verta pastebėti, nesismulkina ir, jei būna rezultatyvus, tai mažiau nei dviem įvarčiais neapsiriboja. Jo sąskaitoje – ir du „hat-trick'ai“. Būtent jo trūksta iki A. Paniukovo. Misija įmanoma.

Jonavos komandos kapitono Tado Eliošiaus teigimu, teigiamas rezultatas Marijampolėje ir mažiau žaidžiančių futbolininkų puikus pasirodymas pakylėjo visą ekipą.

„Po lygiųjų esame emocinio pakilimo būsenos, nes su vienais A lygos lyderių žaidėme kaip lygūs su lygiais, niekuo nenusileidome. Marijampolės klubas turėjo tik keliomis progomis daugiau, tad po šių rungtynių grįžome patenkinti. Puikiai įsijungė vidurio gynėju žaidęs Artūras Rocys, pirmą kartą į startą išėjęs Arnas Paškevičius, abu įrodė, kad gali žaisti. Mažiau žaidžiančių futbolininkų indėlis mums daug davė, labai kovojome vienas už kitą, buvome kaip kumštis“, – praėjusį turo susitikimą prisiminė futbolininkas.

„Norime nesusigadinti nuotaikos prieš kovą su „Žalgiriu“. Žiūrėjau jų paskutines rungtynes su „Atlantu“, tai matyti, kad jie išlipę iš prieš tai buvusios duobės, jų žaidimas yra akivaizdžiai pagerėjęs. Bet mūsų jie negąsdina, žaisime namuose, prie savo žiūrovų, kurie, tikiuosi, mums padės“, – kalbėjo klubo kapitonas.

Kol kas jam su komandos draugais rungtynės su čempionais nesiklosto itin sėkmingai. Pirmame susitikime Vilniuje kiekybinį pranašumą turėję jonaviškiai 1:2 (0:1) iš sostinės išvyko be taškų, o gegužės mėnesį Jonavoje virė dviem raudonomis kortelėmis pažymėtos aistros, kurios baigėsi svečių pergale 2:0 (2:0).

„Paskutiniame mūsų susitikime, manau, mums tereikėjo progas išnaudoti ir rezultatas būtų buvęs visai kitoks. Turėjome šansų, tačiau neišpildėme jų. O kalbant apie emocijas, jų turi būti, nes futbolas be jų būtų neįdomus. Mums nesvarbu, kas atvažiuoja: ar čempionas, ar kažkas kitas, stengsimės nenuvilti žiūrovų ir sieksime įvykdyti savo tikslus“, – teigė Td. Eliošius.

Kuri Kauno komanda derbyje pratęs seriją be pralaimėjimų?

Tiek Kauno „Stumbras“, tiek „Kauno Žalgiris“ žaidžia geriausią atkarpą sezone. Jei tragiškai pradėję čempionatą žalgiriečiai taškus iškovojo paskutinėse dvejose rungtynėse, tai „Stumbras“ pralaimėjimo kartėlį juto prieš penkis turus. Jau įvykusių šio čempionato derbių statistika palankesnė nominaliems aikštės šeimininkams mėlyniesiems, pirmame rate komandos išsiskyrė taikiai, tuo tarpu antrame triumfavo „Stumbras“.

Tačiau šįkart nuspėti mačo baigtį yra bene sunkiausia. Daugiausiai įvarčių lygoje praleidęs „Kauno Žalgiris“ vartus užrakino tiek „Žalgiriui“, tiek Utenos „Uteniui“, tuo tarpu kita Kauno komanda sustabdė „Trakus“. Žalgiriečiams pergalė derbyje būtų ryškius šuolis link septintos vietos, tuo tarpu „Stumbro“ radare yra ketvirtoje vietoje įklimpęs Klaipėdos „Atlantas“. Be abejonių, trečioje Kauno komandų akistatoje liūdna nebus.

Padidės pirmaujančių komandų atotrūkis nuo „Atlanto“?

Tie laikai, kai „Atlantas“ buvo antroje vietoje ir lipo ant kulnų „Žalgiriui“ atrodo tarsi sapnas. Šiuo metu nuo trečioje vietoje esančių „Trakų“ uostamiesčio komandą skiria jau 5 taškų deficitas. Klaipėdos ekipa šiuo metu yra giliausioje duobėje, o atmosferą tik dar labiau atšaldo vienas po kito klubą paliekantys legionieriai, aplink kuriuos ir sukosi visas „Atlanto“ žaidimas. Užduoties tikrai nepalengvins ir tai, kad šį turą laukia išvyka į Marijampolę, kur savo „svetingumą“ demonstruoti pasiryžusi „Sūduva“.

Pastaroji šių rungtynių laukia su nekantrumu, norėdama reabilituotis prieš savo žiūrovus, kuriems teko stebėti, kaip jų palaikoma komanda jau antrą sykį sezone namuose išleido pergalę prieš „Jonavą“. Prieš klaipėdiečius „Sūduvai“ šiame sezone laimėti dar nepavyko, abu sykius išsiskirta lygiosiomis, tačiau, norint išlaikyti viltis kovoje dėl titulo, įveikti artimiausius konkurentus yra tiesiog privaloma. Ypač tada, kai varžovas išgyvena sunkius laikus.

Suvalkiečių kluptelėjimo ne mažiau laukia „Trakai“. Nesugebėję įveikti „Stumbro“, o pergalė būtų leidusi pasivyti marijampoliečius, „riteriai“ stengsis nepakartoti šios klaidos prieš namuose prieš „Utenį“, kuris vis dar ieško savo žaidimo. O paieškos, prie komandos vairo stojus ispanui Davidui Campanai, nevyksta taip, kaip norima, uteniškiai skina lygiąsias. Šiose rungtynėse paaiškės, ar „Trakų“ stabtelėjimas praėjusiame ture buvo tiesiog atsitiktinumas ar po rinktinių pertraukos vis tik buvo grįžta į sezono startą, kai pergales riteriai nukaldavo tiesiog išvargdavo.

A lygos XVI turas:

Birželio 20 d. 18.00 val. „Jonava“ – Vilniaus „Žalgiris“ (Jonavos miesto stadionas);
Birželio 20 d. 20.00 val. „Stumbras“ – „Kauno Žalgiris“ (S. Dariaus ir S. Girėno stadionas);
Birželio 21 d. 18.00 val. „Sūduva“ – „Atlantas“ (ARVI arena);
Birželio 21 d. 20.00 val. „Trakai“ – „Utenis“ (LFF stadionas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją