Žalgiriečių šypsenos pirmadienį stebint tiesioginę UEFA Čempionų lygos atrankos varžybų burtų transliaciją dengė šiokį tokį apmaudą.

Tiek komandos senbuvis Mantas Kuklys, tiek klubo direktorė Vilma Venslovaitienė neslėpė laikantys kumščius, kad jiems tektų pasimatymas su Azerbaidžano čempionais „Qarabag“.

Tarp galimų Vilniaus ekipos priešininkų antrame kvalifikacijos etape taip pat buvo „Salzburg“ (Austrija), Nikosijos APOEL (Kipras), Belgrado „Partizan“ (Serbija). Burtai į Lietuvos sostinę pasiuntė „Ludogorec“.

„Niekas nenualpo, reakcija normali. Manau, mums lengvų varžovų čia nebuvo. Visos šios komandos Europoje jau nuėjusios kelią, kuriuo šiuo metu žengia „Žalgiris“. Tam, kad pasiektume tikslą, neišvengiamai reikia vieną kartą nugalėti stipresnį varžovą“, – burtus įvertino Lietuvos čempionų strategas Valdas Dambrauskas.

„Gyvenime daug ką reikia užsidirbti. Turime brandžią komandą, kuri ne vienerius metus dalyvavo Čempionų lygos atrankoje. Mums palankus psichologinis klimatas – mes galime, o bulgarai privalo. Todėl manau, kad turime dideles galimybes. Neabejoju, kad vyrai iškovos savo vietą po saule Europos futbole“, – antrino V. Venslovaitienė.

Tuo metu M. Kuklio optimizmą temdė suvokimas apie skirtingas būsimų priešininkų svorio kategorijas.

„Niekad mums burtuose nesisekė, nebuvo nė vienų metų, kad gautume silpnesnį varžovą. Ką darysi, kuo sunkiau, tuo įdomiau. Manau, pasieksime teigiamą rezultatą, išpildysime savo svajonę“, – vylėsi saugas.

„Ludogorec“ šiame dešimtmetyje dominuoja savo šalyje. Pavasarį Georgo Dermendžijevo treniruojama ekipa iškovojo šeštą čempionų titulą iš eilės, artimiausią persekiotoją Sofijos „Levski“ aplenkęs klausimų nekeliančia 16 taškų persvara.

Tik 2001 metais įkurtas klubas jau du kartus žaidė pagrindiniame Čempionų lygos turnyre. Abusyk įveikti grupės etapo „Ludogorec“ nepavyko, per 12 rungtynių bulgarai pasiekė 1 pergalę, 4-erias lygiąsias ir patyrė 7 nesėkmes.

Vos 33 tūkst. gyventojų turinčios Razgrado komandos šuolis į elitą siejamas su stambiu bulgarų verslininku Kirilu Domusčijevu, kuris investuoti į „Ludogorec“ pradėjo 2010-ais.

Ekipa šiuo metu pasižymi legionierių gausa, ypač – atvykusių iš Brazilijos. Praėjusį sezoną Bulgarijos čempionų gretose užbaigė net 9 brazilai. Vis dėlto ryškiausiai žibėjo 22 įvarčius nacionalinėse pirmenybėse pelniusio Rumunijos rinktinės puolėjo Claudiu Keseru žvaigždė.

Legionierių būrys netrukus turėtų išaugti ir „Žalgirio“ stovykloje.

Nors Vilnių paliks iš Lisabonos „Belenenses“ (Portugalija) klubo pasiskolintas puolėjas iš Serbijos Komnenas Andričius, į jo vietą gali stoti du naujokai iš užsienio.

Praėjusį savaitgalį į Lietuvą atvyko gynėjas iš Čilės, pirmadienį prisijungė ir atakuojantis saugas iš Rumunijos. Peržiūroje dalyvausiančių žaidėjų pavardes klubas žada paskelbti, kuomet apsispręs, ar pasiūlyti jiems sutartis.

Naujoku komandoje vis dar turėtų jaustis ir žiemą rankomis su „Žalgiriu“ sukirtęs Mahamane'as Traore, kadangi dėl plyšusio raumens buvęs Malio rinktinės saugas Lietuvoje dar nesužaidė nė kėlinio ir tik praėjusią savaitę vėl trumpam buvo pasirodęs aikštėje.

„Dabar jis treniruojasi visa jėga kartu su komanda. Prieš dvi ar tris savaites nė to negalėjome tikėtis, nuotaikos tada buvo daug prastesnės. Šiuo metu žaidėjo būklė nuteikia optimistiškai: fiziškai Mahamane'as pasiruošęs neblogai, trūksta tik žaidimo praktikos, susižaidimo. Per likusį laiką iki Čempionų lygos atrankos Lietuvos čempionato rungtynėse bandysime kuo labiau įtraukti jį į komandos žaidimą“, – sakė V. Dambrauskas.

„Kaip ir Slavko Blagojevičius, M. Traore yra aukščiausio lygio žaidėjas. Su tokiais užtenka savaitę kartu parungtyniauti, kad suprastume vienas kitą. Nepasisekė jam dėl traumų, bet toks žaidėjas mums, neabejoju, bus naudingas“, – pridūrė M. Kuklys.

Praėjusio turo rungtynėse su Klaipėdos „Atlantu“ M. Traore ant vejos praleido 10 minučių, o žalgiriečiai sutriuškino varžovus 3:0. Pergalę sostinės atstovai pasiekė po keturių nelaimėtų mačų serijos.

„Duobių pasitaiko visoms komandoms. Mūsų atveju, susidėjo didelis rungtynių skaičius, psichologinis atsipalaidavimas – prieš tai keliolika rungtynių iš eilės buvome nepralaimėję. O kai nesi nusiteikęs šimtu procentų, priešininkai nubaudžia. Svarbiausia, ką galime iš to išmokti. Manau, prieš Čempionų lygą žaidėjų mintys bus visiškai kitokios“, – svarstė V. Dambrauskas.

Kitaip nei ankstesniais metais, šįkart „Žalgiris“ artėjant tarptautiniam pasirodymui neketina rengti treniruočių stovyklos užsienyje.

Birželio 20 ir 24 d. vilniečių laukia rungtynės LFF taurės turnyre ir A lygoje, birželio 27 d. jie paminės klubo 70-metį draugiškame susitikime su „Goteborg“ (Švedija), o liepos pradžioje sužais dar vieną kontrolinį mačą su kol kas nežinoma komanda iš artimojo užsienio.

Pirmos rungtynės su „Ludogorec“ Vilniuje bus žaidžiamos liepos 11 arba 12 dieną, atsakomos – liepos 18 arba 19 dienomis.

UEFA neskelbė, pagal kokius kriterijus visus atrankos dalyvius prieš burtų traukimo ceremoniją padalino į tris grupes.

Ties antru Čempionų lygos barjeru „Žalgiris“ strigo trejus metus iš eilės – nuo 2015-ųjų vasaros paeiliui buvo nusileista Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija), „Malmo“ (Švedija) ir „Astana“ (Kazachstanas) klubams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)