„Tikime komandoje esančiais žaidėjais. Ne veltui visi pagrindiniai žaidėjai, kurie pernai pralaimėjo rungtynes Astanoje, liko komandoje, kadangi jiems tai buvo neįkainojama patirtis. Buvo priimtas sprendimas, kad mes turime išlaikyti visus žaidėjus, kiek tai yra įmanoma – mums tai praktiškai ir pavyko padaryti.

Tikime, kad sukaupta patirtis Europos turnyruose bus vienas iš esminių faktorių, kuris gali nulemti rungtynių baigtį“, – teigė M. Nikoličius, taip pat papasakojęs, kokių dėlionės detalių trūksta bendroje komandos mozaikoje bei „Žalgirio“ pasiruošimo Čempionų lygos atrankos varžyboms planus.

– Kokių pozicijų futbolininkus planuojama įsigyti?

– Planuojame įsigyti žaidėją, kuris turėtų būti universalus – žaistų priekyje ir ne vienoje pozicijoje. Ieškome tokio žaidėjo, kuris būtų greitas, galingas, galėtų sėkmingai žaisti kontratakose, įmušti, atlikti perdavimą iš krašto ir būti dar vienas ginklas atliekant standartines padėtis.

Tai būtų dar viena papildoma opcija treneriui renkantis sudėtį. Komneno Andričiaus sutartis baigiasi mėnesio pabaigoje ir opcija įsigyti puolėją nebus pasinaudota. Pasibaigus nuomos sutarčiai, puolėjas vyks atgal į Lisabonos „Belenenses“ klubą.

Netikėtai atsirado pasiūlymas Georgui Freidgeimui ir mes sutikome su „Okžetpes“ pasiūlyta išpirka, nes Georgas norėjo vykti į Kazachstaną. Tokiu būdu atsirado poreikis iki Čempionų lygos atrankos turnyro įsigyti dar vieną centro gynėją, kad jų būtų trys ir jie galėtų konkuruoti tarpusavyje.

Šiuo metu realiausias pretendentas – legionierius iš Čilės, kuris atvyko į Vilnių ir su komanda peržiūroje praleis savaitę. Po jos mes priimsime sprendimą, ar jis atitinka mūsų lūkesčius. Mes šį futbolininką sekėme seniai: tai – 24-erių metų žaidėjas, bet turintis nemenką patirtį.

Čilietis yra aukštas, kairiakojis, gerai sudėtas vidurio gynėjas. Gynybos linija pas mus yra susižaidusi, o mes suprantame, kad šiam futbolininkui reikės adaptacijos.

– Ar buvo svarstoma galimybė vėl į „Žalgirį“ pasikviesti puolėją Andriją Kaludžerovičių?

– Tiesa, svarstėme galimybę susigrąžinti Andriją Kaludžerovičių, tačiau natūralu, kad jam išvykus iš klubo, jo poziciją užėmė Darvydas Šernas. Formuojant komandą, klubas kelia esminį tikslą veikti biudžeto rėmuose. Todėl, galiu tik pasikartoti, kad tikime tais žaidėjais, kuriuos turime šiuo metu – Darvydu Šernu ir kitais klube esančiais puolėjais.

– Kokie komandos pasirengimo planai iki Čempionų lygos atrankos varžybų?

– Komanda Čempionų lygai planuoja ruoštis Lietuvoje ir nevykti į stovyklą užsienyje. Jeigu ir įvyks trumpa stovykla, ji bus netoli nuo Vilniaus. Po mačo su Geteborgo IFK planuojame sužaisti dar bent vienerias kontrolines rungtynes prieš Čempionų lygos atrankos startą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)