Kelionė nauju komandos autobusu iki trečio pagal dydį Latvijos miesto neprailgo, tiesa, vos tik įvažiavus į kaimyninę šalį, futbolininkams teko išlipti ir išsijudinti, kadangi dėl vietos vairuotojų sukeltos avarijos susidarė trumpa, bet sunkiai aplenkiama spūstis.

Į Latviją nevyko mačui su Slovakija besiruošiantys šeši žalgiriečiai – Linas Klimavičius, Rolandas Baravykas, Georgas Freidgeimas, Mantas Kuklys, Vytautas Lukša ir Darvydas Šernas, į U-21 rinktinę pakviestas Justas Lasickas ir U-19 rinktinėje plušantys du jauni vartininkai – Pijus Petkevičius ir Airidas Mickevičius.

Tokiu būdu pagrindinėje komandoje šanso įgauti vertingos patirties sulaukė kol kas tik pirmoje lygoje rungtyniaujantys „B“ ekipos žaidėjai: Glebas Chruščiovas, Ignas Kružikas, Osvaldas Čipkus ir Erikas Motuzas.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas apibendrino šios kelionės reikšmę, norint sugrįžti į prieš keletą turų demonstruotą žaidimą A lygoje, ir tikisi, kad vyresni komandos futbolininkai parodys tinkamą pavyzdį jaunimui ir juos įkvėps sėkmingesniam pasirodymui aikštėje.

„Kelionė į Latviją reikalinga, jog būtų atgautas pasitikėjimas, kurį išbarstėme per paskutinius keletą turų. Ši kelionė padės pakeisti aplinką, pažiūrėti į save iš šono, galbūt kai kuriems žaidėjams duos naują galimybę išeiti į aikštę, sužaisti su gerais varžovais ir kilti į sportinę formą, kurią buvome pasiekę. Turime keletą žaidėjų, kuriems tai pirma gyvenime kelionė su pagrindine komanda. Labai džiaugiuosi jų požiūriu į darbą, kaip jie stengiasi ir dirba. Jiems tai tikrai gera patirtis. Tikimės pamatyti vyresnių žaidėjų charakterį ir lyderio savybes, kad jaunimas galėtų į juos dairytis ir įgautų daugiau pasitikėjimo, o išėję į aikštę jaustų, kad esame vieninga ir stipri komanda“, – pasakojo klubo strategas.

Anot V. Dambrausko, „Žalgiris“ sieks reabilituotis prieš save ir sėkmingu žaidimu nustumti pralaimėjimą „Kauno Žalgiriui“ ir kelerias lygiąsias į atminties paraštes.

„Visų pirma sieksime gerai žaisti. Labiausiai iš savo žaidėjų tikiuosi charakterio, kad jie parodytų, jog tos nesėkmės yra laikinos, nesusipratimas, psichologiniai trūkumai ir varžovo neįvertinimas. Taip greitai pamiršti, kaip žaisti futbolą, yra neįmanoma, todėl labai tikiuosi, kad mano žaidėjai parodys charakterį, valią ir tai, jog turime ne vieną ir ne du lyderius bei galime sužaisti geras rungtynes.“

Šiemet Lietuvos čempionai sykį jau susidūrė su Latvijos klubu, kai sausio 26-ą dieną žalgiriečiai „Sportimos“ manieže net 0:4 pralaimėjo Rygos FS ekipai. „Žalgirio“ saugas Saulius Mikoliūnas prisimena šią nesėkmingą kaimynų akistatą ir sieks į sostinę parvežti pergalę prieš 2015 metais Lietuvos čempionate triumfavusį Liepojos klubą.

„Kad nebūtų per ilgos pertraukos tarp rungtynių, reikia sužaisti ir kontrolines rungtynes, sustyguoti komandą ir atrasti savo žaidimą. Treneriui svarbu pasižiūrėti į jaunus žaidėjus ir jiems suteikti šansą. Komanda yra nusivylusi rezultatais, tačiau nori reabilituotis ir pasiruošti Čempionų lygai, nes ji ne už kalnų. Turime būtinai atrasti savo žaidimą ir pozityvą. Eisime laimėti, nes reprezentuojame „Žalgirį“ – Lietuvos čempionus. Nesvarbu, kas išeis į aikštę, bet reikia kovoti dėl pergalės. Visada yra principinės kovos tarp Lietuvos ir Latvijos komandų. Žaidėme žiemą su latvių komanda, kaip bebūtų gaila, pralaimėjome, tad norėsime į Vilnių išsivežti pergalę“, – teigė S. Mikoliūnas.

Rungtynės tarp „Liepaja“ ir „Žalgirio“ futbolininkų įvyks birželio 7-ą dieną. Dvikovos pradžia „Daugava“ stadione 19.30 val., o šio mačo eigą galėsite sekti „Žalgirio“ interneto svetainės skiltyje „Gyvai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją