Per paskutinius metus, skaičiuojant nuo 2016-ųjų pavasario, C. Ronaldo du kartus laimėjo UEFA Čempionų lygą, tapo Europos futbolo čempionu su Portugalijos rinktine, gavo geriausio pasaulio futbolininko „Balon d‘Or“ apdovanojimą, laimėjo Ispanijos čempionatą ir triumfavo pasaulio klubų čempionate.

Tai – vienas iš įspūdingiausių, o gal ir pats įspūdingiausias asmeninių pasiekimų per metus skaičius futbolo istorijoje.

Skaičiuojant visiškai smulkmeniškai, asmeninių portugalo pasiekimų yra ir dar daugiau.

Taip pat C. Ronaldo tapo rezultatyviausiu UEFA Čempionų lygos futbolininku penktą sezoną iš eilės.

Tai – naujas rekordas, kuris anksčiau priklausė L. Messi, dominavusiam nuo 2008 iki 2012-ųjų. Šį sezoną C. Ronaldo Čempionų lygoje pelnė 12 įvarčių, o iš viso elitiniame klubiniame turnyre jau yra pasižymėjęs 106 kartus.

Maža to, C. Ronaldo tapo pirmuoju žaidėju istorijoje, pasižymėjusiu per tris UEFA Čempionų ygos finalus.

„Finalas buvo nuostabus. Jam puikiai pasirengiau su asmeniniu treneriu, kartu priėmėme labai teisingus sprendimus. O tie, kurie mane kritikavo, lai paslepia gitarą dėžėje“, – po triumfo Velso sostinėje Kardife, kur šeštadienio vakarą „Real“ 4:1 susidorojo su Turino „Juventus“, kalbėjo portugalas.

C. Ronaldo išskyrė ir trenerio Zinedine‘o Zidane‘o indėlį.

„Pirmas kėlinys buvo sunkus, tačiau pertraukos metu Z. Zidane‘as pasakė puikią, pozityvią, mus įkvėpusią kalbą. Į aikštę žengėme tikėdami savimi ir pademonstravome, kad esame geresni“, – pažymėjo jis.

Pats Z. Zidane‘as žiniasklaidai po finalo taip pat tvirtino, kad šis sezonas buvo išskirtinis ir teigė, kad ir toliau liks vadovauti „Real“ komandai.

„Tik nereikia kalbėti, kad esu geriausias treneris pasaulyje. Tiesiog padedu komandai atlikti jos darbą. Ir tikrai aišku, kad Madride dirbsiu ir toliau – reikia ruoštis naujam sezonui“, – tvirtino Zizou.

Pažymėtina, kad C. Ronaldo UEFA Čempionų lygoje triumfavo jau ketvirtą kartą. Sykį jis tai padarė su „Manchester United“, tris – su „Real“. Įdomu, kad būtent Kardife 2004-aisiais portugalas iškovojo savo pirmąjį trofėjų. Tai buvo Anglijos taurės varžybų finalas, kuriame „Manchester United“ 3:0 nugalėjo „Milwall“, o Cristiano įmušė pirmąjį įvartį.

Įdomus ir faktas, kad C. Ronaldo į „Juventus“ legendos Gianluigi Buffono ginamus vartus UEFA Čempionų lygoje jau yra įmušęs 7 įvarčius – daugiau to padaryti nėra pavykę niekam.

Skaičiuojant visus klubus ir rinktinę, portugalas yra pelnęs 601 įvartį.

„Išskirtiniai metai, sezonas ir vėl buvo puikus. Užbaigti sezoną su Čempionų lygos titulu, naujais rekordais... Esu nepaprastai patenkintas. Kur mano lubos? Nežinau, galbūt ten, kur jas pakabinsime. Kritikai gali kritikuoti, bet skaičiai kalba už save. Esu patenkintas. Tai vienas iš geriausių mano karjeros momentų. Taip buvo ir praėjusiais metais. Dabar keletą dienų pailsėsiu, o vėliau laukia rinktinė. Esu motyvuotas ir labai patenkintas – jaučiuosi tarsi jaunuolis“, – pažymėjo portugalas.

Abu C. Ronaldo įvarčiai pastarajame UEFA Čempionų lygos finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)