Naktis Turine baigėsi dar blogiau, nei „Juventus“ pralaimėjimas ispanams Velso mieste Kardife. Po „San Carlo“ aikštėje kilusio chaoso buvo sužeista daugiau nei 1000 rungtynių žiūrovų, skelbia „La Gazzetta Dello Sport“. Pradžioje buvo pranešama, kad sužeistųjų yra 400, vėliau šis skaičius išaugo iki 600, o sekmadienio dieną perkopė ir 1500 ribą.

Didžiulės italų gretos savo komandos rungtynes stebėjo milžiniškuose aikštėje įrengtuose ekranuose, o panika kilo, kai antroje mačo pusėje, „Real“ pirmaujant 3-1 chuliganas greta aikštės susprogdino petardą. Pagalvoję, kad įvyko teroro išpuolis ir susprogdinta bomba, žmonės puolė paniškai bėgti, ėmė griūti vieni ant kitų ir mindyti parvirtusius.

Turino prefektas išplatintame pranešime teigė, kad minią „apėmė panika ir psichozė dėl teroro akto“.

Vienas iš įvykio liudininkų sako, kad prieš paleisdamas petardą jaunuolis suriko, jog tai yra tikra bomba, todėl panika kilo dar didesnė. Kitų liudininkų teigimu, sprogimai buvo net keli.

Į įvykio vietą sulėkė gausios gelbėtojų pajėgos, policijos, greitosios pagalbos automobiliai.

Kaip skelbia Italijos žiniasklada, aukų išvengta tik per stebuklą, tačiau sužeistųjų skaičius yra didelis – daugiau nei 600. Dauguma jų patyrė tik lengvus sužalojimus, tačiau 7 asmenys yra labai sunkios būklės ir gydomi intensyvios terapijos skyriuose.

„Aš griuvau. Išsisukau su gana lengvomis traumomis, tačiau praradau viską – telefoną, kuprinę, dokumentus, nežinau ką dabar daryti“, – „SkyNews24“ teigė viena iš incidento aukų.

Kiek vėliau Turino centre aistros nurimo, naktį aikštėje dirbo saugos tarnybos, budėjo pareigūnai, alkoholį gėrė nusivylusių „Juventus“ fanų grupelės, darbą pradėjo milžinišką šiukšlių kiekį turinčios sutvarkyti kitos miesto tarnybos. Išsigandę žmonės taip greitai bėgo, kad po to ištuštėjusioje aikštėje matėsi šimtai pamestų sportbačių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)