Kalbėdami apie UEFA Čempionų lygos finalo baigtį „Žalgirio“ treneriai Andrius Skerla, Rolandas Džiaukštas ir Audrius Paškevičius pasisakė už Turino „Juventus“ ekipos pergalę ir tik vyriausias komandos treneris Valdas Dambrauskas įžvelgė Madrido „Real“ pranašumą.

„Reikia pripažinti, kad finale susitinka pajėgiausios Europos futbolo komandos. Tai absoliuti futbolo klasika – Madrido „Real“ prieš Turino „Juventus“. Neabejoju, kad daugelis futbolo mėgėjų nuoširdžiai laukė ir tikėjosi tokio finalo. Bet nemanau, kad pačios rungtynės bus kažkuo išskirtinės. Kaip dažniausiai būna tokio lygio dvikovose, dominuos atsargus, uždaras futbolas. Visi nori pamatyti daug įvarčių, gražių akimirkų, bet finalų įtampa daro savo", – pastebėjo V.Dambrauskas.

Kalbėdamas apie Čempionų lygos finalo baigtį V.Dambrauskas atkreipė dėmesį į vieną faktą. Jo teigimu, „Juventus“ per pastaruosius kelis dešimtmečius penkis kartus žaidė finale, bet laimėjo tik kartą. Tai nutiko 1996 m., o 1997, 1998, 2003 ir 2015 metais „Juventus“ turėjo tenkintis antra vieta.

Savo ruožtu, 11 kartų per savo istoriją pajėgiausių Europos futbolo klubų turnyre triumfavęs „Real“ klubas nuo 1998 m. penkis kartus žaidė finale – ir iškovojo visas pergales. „Būtent todėl pergalę šiame finale skiriu Madrido klubui, nors ir nesu šios komandos fanas“, – teigė V.Dambrauskas.

Tačiau kiti „Žalgirio“ trenerių štabo nariai su V.Dambrausku nesutiko. „Mano mėgstamos komandos finale nežaidžia, bet aš norėčiau matyti Čempionų lygos nugalėtojų taurę „Juventus“ vartininko Gianluigi Buffono rankose. Manau, kad jam tai būtų labai graži šventė“, – konstatavo „Žalgirio“ vartininkų treneris A.Paškevičius.

Savo laiku ir futbolo aikštėse su geriausiais Italijos bei Ispanijos futbolininkais kovoję treneriai A.Skerla ir R.Džiaukštas taip pat rinkosi geležine gynyba šį sezoną išsiskiriančią Turino „Juventus“ komandą.

„Manau, kad „Juventus“ gynėjų grandis yra stipriausia pasaulyje, o vartininkas yra apskritai vienas geriausių visų laikų žaidėjų. Jei jie pasirinks greitų kontratakų taktiką ir žais taip, kaip prieš FC „Barcelona“ ekipą, „Real“ tikrai turės didelių problemų. Sutinku, kad „Real“ turi didesnę finalinių rungtynių patirtį, daugiau superžvaigždžių, bet pergalę iškovos Italijos čempionai“, – teigė 84 rungtynes nacionalinėje Lietuvos rinktinėje sužaidęs A.Skerla.

Jam pritarė ir R.Džiaukštas: „Manau, kad „Juventus“ gynyba nugalės „Real“ puolimą ir finale pergalę švęs būtent Turino komanda“.

„Žalgirio“ treneriai ne tik išrinko finalo rungtynių nugalėtojus, bet ir prognozavo susitikimo baigtį. R.Džiaukšto prognozėse „Juventus“ laimėjo 2:0, A.Skerla Italijos čempionams skyrė pergalę rezultatu 2:1, o A.Paškevičius prognozavo, kad finale bus pelnyti keturi įvarčiai, bet pergalę 3:1 iškovos „Juventus“ klubas.

Savo ruožtu, V.Dambrauskas paneigė kolegų prognozes. „Rungtynės bus į vieną pusę. Viena komanda atakuos, kita ginsis. „Real“ įmuš pirmo kėlinio pabaigoje ir antro pradžioje, o baigiantis rungtynėms, jau per teisėjo pridėtą laiką „Juventus“ pelnys garbės įvartį, bet didesnės intrigos šiame finale nebus“, – tvirtai pareiškė „Žalgirio“ vyriausias treneris.

UEFA Čempionų lygos finalas Velso sostinėje Kardife šeštadienį prasidės 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)