Kardifas kvėpuoja futbolu. Į Velso sostinę vienas po kito leidžiasi lėktuvai iš Ispanijos ir Italijos, miesto barus užpildo intriguojančio renginio laukiantys „Real“ ir „Juventus“ fanai. Tačiau nakvynės iš anksto nerezervavę futbolo gerbėjai atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje. Kadangi vietų skaičius sąlyginai nedidelio miesto viešbučiuose ir svečių namuose yra labai ribotas, kainos pastarosiomis dienomis šoktelėjo... 900 procentų, rašo Kardife šiuo metu esantys ispanų portalo AS žurnalistai.

Ketvirtadienio vakarą, toli gražu ne prabangiausiame miesto viešbutyje, už kambarį vienai nakčiai buvo prašoma mokėti... 1417 eurų. Tuo metu už visam savaitgaliui nuomojamą namą Kardifo priemiestyje, kuriame gali apsistoti šeši asmenys, gudručiai velsiečiai prašė... 14 998 eurų.

Nieko keisto, kad dalis miesto svečių renkasi kitą, ekonomiškesnę apsistojimo vietą – „Camp Cardiff“ kempingą, įrengtą 2,5 km atstumu nuo stadiono, kuriame vyks finalas. Didžiulėje kempingo teritorijoje siūlomi trys nakvynės variantai, tačiau kainos taip pat kandžiojasi.

Naktis standartinėje palapinėje dviems kainuoja 172 eurus.

Specialūs plastikiniai kambariukai su atskiromis lovomis dviem ir daliniais patogumais nakčiai kainuoja nuo 469 eurų, o 20 indiškų tipio stiliaus palapinių nuomojama už 576 eurus dviems nakčiai.

Tiesa, jei nakvynės kainos yra beprotiškai aukštos, britai kempinge sąlyginai pigiai pardavinėja alų. Bokalo kaina – 4 eurai. Kaip juokauja patys kempingo darbuotojai, sirgalių keliamų neramumų jie nesibijo, nes ispanai ir italai – toli gražu ne patys pavojingiausi futbolo gerbėjai.

„Saugumas sustiprintas, tačiau mes nesijaudiname. Ispanai ir italai tarpusavyje sugeba sugyventi. Daug blogesni yra britų fanai“, – situaciją komentavo kempingo darbuotoja Tessa.

Itin intensyvios pastarosios dienos ir Kardifo oro uostui. Pranešama, kad per šį savaitgalį Kardife nusileis apie 400 reguliariųjų, čarterinių reisų ir privačių lėktuvų. Ta proga netgi atidarytas papildomas naujas terminalas, į kurį nukreipiami iš Italijos atskrendantys lėktuvai.

Rungtynių dieną šalia Nacionalinio Velso stadiono, sutalpinsiančio per 66 tūkst. žiūrovų, patruliuos 6 tūkstančiai policijos pareigūnų, iš kurių daugiau nei 950 vaikščios su šaunamaisiais ginklais. Renginio dieną budės 15 tūkst. medikų, sanitarų, gaisrininkų.

Finalas šeštadienio vakarą Kardife prasidės 21.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)