Kauniečiams įvarčius kiekviename kėlinyje pelnė Ernestas Mickevičius 28-ą min. ir ispanas Mario Duque Gonzalezas 66-ą min.

Vilniečiams tai buvo antra nesėkmė čempionate. Jie su 32 taškais liko pirmenybių lyderiais. Kauno atstovai surinko 5 taškus, bet vis tiek yra paskutiniai – aštunti.

Rezultatas:

„Kauno Žalgiris“ 2 – 0 Vilniaus „Žalgiris“.

28' Ernestas Mickevičius [1 - 0]
66' Mario Duque Gonzalez [2 - 0]

3–ią minutę vilniečiai surengė ataką aikštės viduriu. Po Serge Nyuiadzi perdavimo Darvydas Šernas įsiveržė į baudos aikštelę, bet smūgiavo gerokai virš vartų.

14–ą minutę kauniečiai surengė pirmą išpuolį. Kontratakos metu kamuolys buvo pasiųstas link E. Mickevičiaus, kuris smūgiavo nesėkmingai. Netrukus į žaidimą teko įsitraukti Modestui Stoniui. Patyręs vartininkas sugavo stipriai iš toli Matija Ljujičius spirtą kamuolį.

27–ą minutę per save bandė smūgiuoti Aurimas Raginis, tačiau užgavo R. Baravyką. Pražanga. Po akimirkos, 28–ąą minutę, šeimininkai surengė gražią kontrataką, kuri pasibaigė įvarčiu. A. Raginis surado įkertantį E. Mickevičių, išnaudojusį savo šansą akistatoje su Sauliumi Klevinsku.

Vilniečiai iš karto atsakė dviem atakom. D. Šernas pažeme smūgiavo į vartininką, o S. Nyuiadzi bandymas buvo nesėkmingas.

35–ą minutę kauniečiai surengė dar vieną labai pavojingą kontrataką. A. Raginis išbėgo vienas prieš vartininką, tačiau perkelti kamuolį per S. Klevinską nesugebėjo.

Po pirmo kėlinio šeimininkai netikėtai pirmavo rezultatu 1:0.

Vos prasidėjus antram kėliniui įvyko du keitimai: vietoje M. Ljujičiaus aikštėje pasirodė Linas Klimavičius, o Vytautas Lukša pakeitė Bahrudiną Atajičių.

54–ą minutę abi komandos kėlė kampinius, tačiau iš jų išpešti nieko nepavyko. Vilniečiams buvo sunku rasti skylių tankioje varžovų gynyboje.

Netrukus Tomą Bučmą pakeitė Povilas Malakas. Aktyviai kairiame krašte rungtyniavo S. Nyuiadzi, o Edvino Kloniūno smūgis iš toli skriejo tolokai nuo tikslo.

66–ą minutę kauniečiai pelnė antrą įvartį. Mantas Kuklys prarado kamuolį, šeimininkai surengė ataką, kuri baigėsi gražiu Mario Duque įvarčiu į tolimą vartų kampą. Tuoj pat vietoje Rolando Baravyko į aikštę žengė Egidijus Vaitkūnas.

70–ą minutę po M. Kuklio pakelto kampinio D. Šernas krūtine susistabdė kamuolį, bet smūgiavo virš vartų. Po akimirkos V. Lukša iš toli smūgiavo netiksliai.

84–ą minutę šeimininkams nusišypsojo sėkmė. Po E. Vaitkūno aštraus perdavimo Levanas Chapodzė vos nenukreipė kamuolio į savo vartus, kuris atsimušė nuo virpsto ir kirto galinę liniją.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, M. Kuklio baudos smūgį puikiai atrėmė M. Stonys, L. Klimavičiaus ir Donovano Slijngardo „šūviai“ skriejo šalia vartų. Taip pat kamuolio į savo vartus vos nenukreipė Igoris Jasinskis.

Po akimirkos įspūdingos progos neišnaudojo S. Nyuiadzi, kurio smūgį į tuščius vartus atmušė L. Chapodzė.

Dvikova baigėsi netikėta čempionato autsaiderių pergale rezultatu 2:0.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris14102224:932
2.Sūduva1475225:1626
3.Trakai1466218:924
4.Atlantas1354418:1319
5.Jonava1343616:1915
6.Utenis134369:1715
7.Stumbras1325611:1911
8.Kauno Žalgiris1412119:285

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)