Oscaras – „Trakų“ pagerėjusio žaidimo kalvis?

Riterių legionierius iš Liberijos per trejas paskutines rungtynes į varžovų vartus kamuolį pasiuntė keturis sykius, o „Trakai“ surinko septynis taškus ir aplenkė Klaipėdos „Atlantą“ turnyro lentelėje, sugrįždami į lyderių trejetą.

Verta atsižvelgti į tai, kad komandos treneris Olegas Vasilenka taktinėje schemoje Oscarą pastūmė į puolimo grandį, kur jis dabar užima panašią poziciją kaip pernai varžovų gynybą draskęs Nerijus Valskis.

Panašu, kad toks sprendimas atrišo futbolininkui rankas ir leido išnaudoti visą savo potencialą, o tokio impulso „Trakų“ veiksmams atakoje labiausiai trūko ir tiki tol vargiai vieną įvartį pelydavusi ekipa ėmė juos mušti nesivaržydama.

Šiame ture atsigavusių riterių laukia „Sūduvos“ testas. Suvalkiečiai paprastai naudoja trijų vidurio gynėjų taktiką, todėl šįkart Oscarui daug erdvės puolime nebus. Tą patyrė čempionų atakuojantys žaidėjai, Marijampolėje progų turėję išskirtinai mažai, erdvių sutankintoje gynyboje nesulauks ir Trakų futbolininkai.

Tuo pačiu, suprantama, svečiai šįkart visų pirma stengsis nepralaimėti ir neleisti turnyro lentelės kaimynams sumažinti atsilikimo, bet stebėti naujomis spalvomis sužibusio Oscaro žaidimą bus tikrai įdomu.

Laimės „Jonava“ trečiose rungtynėse iš eilės?

Praėjusiame ture Aukštaitijos komanda įveikė Utenos „Utenį“, iškovodama antrąją pergalę paeiliui. To jonaviečiams šiame sezone padaryti dar nebuvo pavykę. Apetitas kyla bevalgant, todėl komandos žaidėjai jau neslepia norų seriją pratęsti, juolab, kad bus žaidžiama ne prieš pirmojo ketverto varžovą.

„Jonavos“ taikinyje šįkart yra į svečius atvykstantis Kauno „Stumbras“. Tiesa, kirviai ir strėlės galandamos atsargiai, nes laikinosios sostinės ekipos jonaviečiams dar nėra pavykę įveikti. Per penkias tarpusavio dvikovas 4 kartus laimėjo „Stumbras“, sykį išsiskirta taikiai. Neparankus varžovas?

Kauno ekipa taip pat šiuo metu demonstruoja gera futbolą, kuris atsispindi rezultatuose – nepralaimima jau trečiose rungtynėse iš eilės, o pergalė Utenoje sugražintų „Stumbrą“ visų pirma į kovą dėl penktosios vietos, nes šiuo metu turnyro lentelės kaimynes skiria 4 taškai.

Tiesa, nėra aišku, kokius sprendimus kauniečių treneriai atliks puolimo linijoje, nes po praėjusio turo su komanda atsisveikino du atakuojantys žaidėjai Benjaminas Boatengas ir Marius Papšys, dėl traumos sezonas baigėsi ir Nasro Boucharebui. Savo šanso galbūt sulauks tokie žaidėjai, kaip Diogo Davidas, praėjusiame ture debiutą lygoje įprasminęs įvarčiu. Nepriklausomai nuo to, „Stumbras“ į Jonava keliaus tik pergalės.

Kiek „Žalgirių“ akistatoje įmuš čempionas?

Vilniaus „Žalgiris“ praėjusiame ture nežibėjo, taip pat per plauką išnešė sveiką kailį LFF taurėje, laimėdamas prieš Gargždų „Bangą“ tik po baudinių serijos, todėl turėtų būti kupini pykčio, kurį stengsis išlieti ant turnyro lentelės dugne esančios komandos.

Nors komandos puolimas pastaruoju metu yra kiek sustojęs, jį atgaivinti bus tikimasi laikinojoje sostinėje,. Pagrindo tam yra. „Kauno Žalgirio“ gynyba pastaruoju metu vis labiau primena rėtį ir per paskutines 4 rungtynes vidutiniškai praleisdavo po 3 įvarčius.

Čempiono šio sezono įvarčių rekordas – 4 tikslūs smūgiai į „Stumbro“ ir „Utenio“ vartus, o kauniečiai sykį yra praleidę ir penkis, todėl sostinės komandos gerbėjai turės pagrindo tikėtis įvarčių fejerverko S.Dariaus ir S.Girėno stadione.

Pradės „Atlantas“ lipti iš duobės?

Uostamiesčio klubas nelaimi jau penkiose rungtynėse iš eilės ir per jas iškovojo vos 2 taškus. Tarp nesėkmingų rungtynių – pralaimėjimas „Jonavai“ savo žiūrovų akivaizdoje, savo tvirtovėje, iš kurios varžovais 3 taškus parsiveža ypatingai retai. Įdomus faktas, kad „Atlanto“ pastarieji rezultatai labai koreliuoja su Andrejaus Paniukovo pelnomais įvarčiais.

Kai puolėjas įmušė, komandos rezultatas bent jau nebuvo neigiamas. Šiame ture klaipėdiečiams teks verstis be jo, rusas praleis mačą dėl 4 geltonų kortelių. Žaisti negalės ir po susistumdymo Kaune raudoną kortelę prieš save išvydęs Markas Beneta. Šių žaidėjų, girdint trenerių pastabas dėl prastos rezervinių futbolininkų pagalbos komandai, labai trūks.

Tačiau laukia dvikova prieš „Utenį“, kuris, atėjus naujajam treneriui Davidui Piquer, panašu, vėl išsimušė iš laikinai komandai vadovavusio Olego Boičyšino užduoto ritmo. Pralaimėta paskutiniajame lygos ture, baigta kelionė LFF taurės turnyre.

Galbūt tai Ispanijos specialisto diegiamų naujovių komandos žaidimui, prie kurių futbolininkai dar turi priprasti, pasekmė. Tačiau daug laiko tam uteniškiai neturi, nes ne taip seniai konkuravę su riteriais turnyro lentelėje jie jau užleido pozicijas pasivijusiai „Jonavai“.

Vis tik, rungtyniauti su pajūrio ekipa šiuo metu yra bene palankiausias metas, nes varžovai nedemonstruoja sau įprasto futbolo, be to nemažai klausimų kyla dėl Konstantino Sarsanijos ateities klube, o tai prideda papildomų dirgiklių futbolininkams.

2017 m. A lygos XIV turas

Gegužės 31 d. 18.00 „Jonava“ – „Stumbras“ (Jonavos miesto stadionas)
Gegužės 31 d. 20.00 „Trakai“ – „Sūduva“ (LFF stadionas)
Birželio 1 d. 18.00 „Kauno Žalgiris“ – „Žalgiris“ (S.Dariaus ir S.Girėno stadionas)
Birželio 1 d. 20.00 „Atlantas“ – „Utenis“ (Klaipėdos centrinis stadionas)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją