Paskutinį kartą raudonuoju kilimu į aikštę Ph. Lahmas žengė kartu su savo ketverių metų sūnumi Julianu. Čia ir šiltas atsisveikinimas su „Bayern“ fanais.

„Viskas išvien emocijos, tas paskutinis kartas. Su draugais drabužinėje, čia prie fanų. Esu dėkingas už tai, ką čia išgyvenau, – vėliau kalbėjo Miuncheno ekipos kapitonas.

Nelengva diena buvo dar viena „Bayern“ žaidėjui X. Alonso. „Abu sužaidė fantastišką sezoną savo karjeroje, tačiau mes turime dabar žiūrėti į priekį ir rasti jiems gerą pamainą“, – kalbėjo „Bayern“ strategas Carlo Ancelotti.

„Aikštėje buvo mano gyvenimas. Man jau dabar to trūksta, – pripažino Ph. Lahmas. – Kai žaidėjui dėkojama už visą laiką kartu, sunku suvaldyti emocijas“.

Marijos aikštėje dabar jau buvęs „Bayern“ kapitonas negalėjo susivaldyti ir su ašaromis akyse kreipėsi į kolegas: „Kiekvienas iš jūsų giliai įstrigęs mano širdyje. Be jūsų tokios karjeros nebūčiau turėjęs“.

Franckas Ribery griebęs mikrofoną užvedė visus aikštėje susirinkusius „Bayern“ gerbėjus skanduodamas Ph. Lahmo ir X. Alonso vardus, vėliau emocinga Ph. Lahmo kalba ir skanduotės, kurios skamba kiekvieno Miuncheno ekipos fano širdyje.

Klubas su Ph. Lahmu oficialiai atsisveikino dar prieš rungtynes su „SC Freiburg“, kurias „Bayern“ laimėjo 4:1. Kapitonas kėlė į viršų aštuntą ir paskutinį čempiono trofėjų savo karjeroje.

Futbolininkas nuo klubo vadovų Karl-Heinzo Rummenigge ir Uli Hoenesso dovanų gavo golfo krepšį su lazdomis. 75 tūkst. vietų sausakimšoje „Allianz“ arenoje sirgaliai stovėdami plojo ilgamečiui „Bayern“ žaidėjui. Po oficialios dalies – tradicinis pasilaistymas nugalėtojų alumi.

Karjerą po 117-os su „Bayern“ marškinėliais sužaistų rungtynių baigė ir X. Alonso, į pensiją buvo išleistas ir vartininkas Tomas Starke.

Komandą po šio sezono palieka ir dar vienas žaidėjas – Holgeris Badstuberis. Jis buvo išnuomotas kitam vokiečių klubui „FC Schalke 04“, tačiau dabar ketina išmėginti jėgas užsienyje.

Ph. Lamui žinutę socialiniuose tinkluose nusiuntė ir Turino „Juventus“ vartininkas Gianluigi Buffonas. „Man didelė garbė buvo žaisti prieš tave. Kiekvieną kartą buvai labai ryžtingai nusiteikęs, tačiau ir labai garbingas. Sėkmės ateityje futbole ar kitoje tavo gyvenimo aikštėje“.

Gigi Buffon's message to Philipp Lahm 👏🏻pic.twitter.com/lRRpMWxsJT
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) May 20, 2017

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)