Devynios. Čempionato lyderių pergalingas žygis baigėsi akistatoje su riteriais. Sužaidus lygiosiomis, 10-osios iš eilės pergalės vilniečiams iškovoti nepavyko. Dar viena serija – nepralaimėtų rungtynių – tęsiasi.

Pavadavo. Šiemet „Kauno Žalgirio“ sporto direktoriumi tapusio Andriaus Veličkos balsą S.Dariaus ir S.Girėno stadione buvo galima girdėti labai aiškiai - „Legenda Nr. 17“ nuo atsarginių suolo vadovavo be vyr. trenerio Laimio Bičkausko žaidusiems kauniečiams. Analogiškai „Jonavai“ nurodymus dalino Mindaugas Čepas, kadangi vyr. treneris Donatas Vencevičius to daryti negalėjo dėl diskvalifikacijos.

70. Vilniaus „Žalgiris“ rungtynėmis prieš „Trakus“ paminėjo pirmųjų klubo istorijoje rungtynių jubiliejų. Tiesa, šventę čempionato lyderiui riteriai šiek tiek sugadino, neleisdami iškovoti pergalės ir iškovodami tašką.

Duobė. Prasidėjus antram ratui, antroje vietoje buvęs Klaipėdos „Atlantas“ nuo pirmaujančio „Žalgirio“ atsilikinėjo 4 taškais, bet paskutines keturias rungtynes iškovotas vos 1 taškas nubloškė uostamiesčio ekipą į ketvirtą vietą, o taškų deficitas išaugo iki 13.

Nebaigė. Utenos „Utenio“ gynėjas Gabrielius Zagurskas tapo pirmuoju aikštės žaidėju ne vartininku, gavusiu tiesioginę raudoną kortelę. Iki tol tokios nuobaudos vertą pažeidimą padarė tik žalgiriečių vartų sargas Armantas Vitkauskas.

Žolė. Tiek „Atlantas“, tiek „Utenis“ prisijungė prie lygos komandų, rungtynes žaidžiančių ant natūralios vejos. Klaipėdiečiai pirmą sykį šiame sezone žaidė centriniame miesto stadione, o namų rungtynes iki tol Visagine žaidę uteniškiai pagaliau sugrįžo namo į Uteną.

Debiutas. Už „Utenio“ vairo pirmą kartą sezone stovėjo naujasis komandos vyr. treneris Davidas Campana Piqueras. Startas specialistui iš Ispanijos buvo teigiamas, mažumoje didžiąją rungtynių dalį žaidę jo auklėtiniai sugebėjo iškovoti lygiąsias prieš Kauno „Stumbrą“.

Nedosnūs. Tik dvyliktajame ture čempionas pirmą sykį sezone sužaidė lygiosiomis ir tapo paskutine tai pagaliau padariusia A lygos komanda.

Labiau. Po sėkmingų rungtynių Klaipėdoje „Jonavos“ treneris M.Čepas pripažino, kad labiau už pergalę džiaugiasi komandos išlaikytais „sausais“ vartais. Tą Jonavos futbolininkams šiame sezone pavyko padaryti vos antrą kartą, o už jonaviškius daugiau įvarčių lygoje praleidžia tik „Kauno Žalgiris“.

Atgal. Dideliu rezultatu įveikę „Atlantą“, paskutiniame ture „Trakai“ grįžo ten, kur buvo visą šį sezoną – vėl tiek įmušė, tiek praleido minimaliai. Tiesa, progų pasižymėti netrūko abejoms komandoms.

„Pailsėjo“. Po eilės įvarčiais turtingų turų komandų puolimo linijos nusprendė atsikvėpti ir iš viso tiksliai į vartus mušė vos 5 kartus, pakartodamos 2-o turo rezultatą. 5 įvarčiai – šio sezono antirekordas.

A lygos turnyro lentelę galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją