Vilniečiai nutraukė savo 9 pergalių iš eilės seriją. Tai jiems buvo pirmos lygiosios šiame Lietuvos čempionate

„Žalgiris“, kuris surinko 31 tašką ir lieka lygos lyderiu, pirmavo 1:0 po Manto Kuklio įvarčio 32-ą minutę, bet Oscaras Dorley iš Liberijos 49-ą minutę santykį išlygino.

Trakai“ šeštą sykį šiose šalies pirmenybėse sužaidė lygiosiomis ir turi 18 taškų. „Riteriai“ pasivijo ir dėl geresnių tarpusavio dvikovų rezultato į ketvirtą vietą nustūmė rungtynėmis mažiau sužaidusį Klaipėdos „Atlantą“.

Rezultatas:

Vilniaus „Žalgiris“ 1 – 1 „Trakai“

32' Mantas Kuklys [1 - 0]
49' Oscar Dorley [1 - 1]

Prieš rungtynes Vilniaus klubas pagerbė ryškų pėdsaką jo istorijoje palikusį trenerį Benjaminą Zelkevičių ir atlikėją Andrių Glušakovą – Pushą, kuris sukūrė „Žalgiriui“ naują dainą.

Aikštės šeimininkai užtikrintai pradėjo rungtynes ir pirmomis mačo minutėmis surengė ne vieną ilgą pozicinę ataką, nuo kurių „Trakų“ gynėjai sunkiai atsimušė. Visgi svečiai kartą pavojingai kontratakavo, kai Vaidotas Šilėnas perdavė kamuolį į baudos aikštelę, o visiškai laisvas Aleksandras Byčionokas vienu lietimu smūgiavo tiesiai į vartininką.

Pastarasis „Trakų“ išpuolis pirmame kėlinyje buvo reta išimtis, savo ruožtu, vilniečių ekipoje pirmu smuiku griežė M. Kuklys. Šiose rungtynėse komandos kapitonu buvęs saugas klastingu baudos smūgiu pataikė į virpstą, o netrukus gausiai susirinkusius aistruolius privertė džiūgauti. 32-ą minutę M. Kukliui dėkingai atšoko kamuolys, tad futbolininkas iš už baudos aikštelės nedvejodamas smūgiavo kaire koja ir privertė Igną Plūką kapituliuoti.

Po poros minučių įvartį įmušęs žalgirietis vėl sužibėjo. Šį kartą nuo dar vieno puikaus saugo įvarčio „Trakus“ ir vėl išgelbėjo virpstas. Kėlinio pabaigoje varžovai surengė aštrų išpuolį, tačiau į ataką nuskubėjusio gynėjo Almos Wakili smūgį atrėmė Saulius Klevinskas.

Per pertrauką treneris Valdas Dambrauskas į aikštę metė Egidijų Vaitkūną, kuris pakeitė Rolandą Baravyką. Visgi 49-ą minutę čempionai buvo pakišti po šaltu dušu: kamuolys baudos aikštelėje dėkingai atšoko „Trakų“ saugui Oscarui, kuris iš arti smūgiavo neatremiamai.

Įsibėgėję svečiai perėmė iniciatyvą ir dar tris kartus pagrasino S. Klevinsko ginamiems vartams. Vartininkas sugavo tiek Maksimo Maksimovo, tiek Valdemaro Borovskio smūgiuotus kamuolius, o dar vėliau apsigynė ir nuo prieš vartus iššokusio Arūno Klimavičiaus stipraus smūgio.

Kitoje aikštės pusėje I. Plūkas taip pat nesnaudė ir išgelbėjo komandą nuo dar dviejų M. Kuklio tolimų šūvių.

Atakos ritosi ir į vieną, ir į kitą pusę: po keitimo aikštėje pasirodęs Vytautas Lukša gražia trajektorija vos nepasiuntė kamuolio į tolimą vartų kampą, o nuo V. Šilėno smūgio pavyko apsiginti E. Vaitkūnui, kuris buvo beveik ant vartų linijos.

Paskutinis žodis šiame mače galėjo priklausyti V. Lukšai, kuris 89-ą minutę surengė puikų reidą pro kelis varžovus, tačiau saugo smūgį I. Plūkas sugebėjo atremti.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris12101124:731
2.Sūduva1274125:1425
3.Trakai1246212:818
4.Atlantas1153317:1118
5.Utenis114259:1614
6.Stumbras1123610:189
7.Jonava1123614:199
8.Kauno Žalgiris1202106:242

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)