Įvarčius nugalėtojams pelnė Paulius Janušauskas 25-ą ir Karolis Laukžemis 60-ą min.

Rezultatas:

„Kauno Žalgiris“ 0 – 2 „Sūduva“

25' Paulius Janušauskas [0 - 1]
60' Karolis Laukžemis [0 - 2]

Po pergalės Kaune „Sūduva“ įsitvirtino antroje vietoje

Dvikovos pradžioje abi ekipos nestokojo ryžto įmušti greitą įvartį. Jau 5-ą min. po Marjano Altiparmakovskio nestipraus smūgio kamuolys atsitrenkė į „Kauno Žalgirio“ vartų virpstą. Po kelių akimirkų išpuoliu atsakė šeimininkai, bet Povilo Malako smūgį ramiai atrėmė „Sūduvos“ vartininkas Ivanas Kardumas.

Kauno Žalgiris“ dažnai puolime ieškojo pagrindinio savo ginklo Roko Krušnausko. Po eilinio tolimo vartininko perdavimo kauniečių puolėjas susikūrė gerą progą, bet po stipraus smūgio iš maždaug 18 metrų kamuolys skriejo virš vartų.

„Sūduva“ stengėsi kuo daugiau remtis krašto saugais. Ypač aktyvus buvo marijampoliečių dešinys atakos kraštas. Po aštraus perdavimo iš šio sparno kauniečių vartininkas Nemanja Bjelanas sužaidė nesėkmingai ir suteikė šansą „Sūduvos“ futbolininkams du kartus atlikti pakartotinus smūgius – P. Janušausko šūvis buvo tikslus ir „Sūduva“ išsiveržė į priekį (1:0).

Po pirmo įvarčio rungtynių tempas kiek nukrito ir atkakliausia kova vyko aikštės viduryje.

Vis tik kėlinio pabaigoje „Kauno Žalgiris“ turėjo puikią galimybę į rūbinę keliauti pakilios nuotaikos. Eilinį kartą puolime surastas R. Krušnauskas ilgai klaidino „Sūduvos“ gynėjus, bet galiausiai atliktą puolėjo smūgį šuoliu atrėmė „Sūduvos“ vartininkas ir komandos išėjo ilsėtis svečiams turint minimalią persvarą.

Prie sienos priremti „Kauno Žalgirio“ futbolininkai antrą kėlinį pradėjo daug aktyviau už „Sūduvą“ ir vieni čempionato lyderių turėjo nelengvas 15 minučių. Visgi, šiurkšti klaida gynyboje nubraukė visas kauniečių pastangas. Baudos aikštelėje suklydus Matui Gavrilovui šiam padėkoti turėjo K. Laukžemis, kuris stipriu smūgiu įtvirtino „Sūduvos“ persvarą (2:0).

Po antro praleisto įvarčio kauniečiai toliau daugiau kontroliavo kamuolį, bet „Sūduva“ gynėsi be klaidų, o po keitimo aikštėje pasirodęs Robertas Vėževičius komandos draugų buvo išvestas vienas prieš vartininką, bet šią dvikovą laimėjo N. Bjelanas.

„Sūduva“ pasiekė savo tikslą, iškovojo dar tris taškus, atitrūko nuo artimiausių persekiotojų ir yra solidžiai įsitaisiusi antroje vietoje. „Kauno Žalgirio“ bėdos nesibaigia, nes kauniečiai išlieka be pergalių ir savo kraityje turi vos du iškovotus taškus.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris11100123:630
2.Sūduva1274125:1425
3.Atlantas1153317:1118
4.Trakai1145211:717
5.Utenis114259:1614
6.Stumbras1123610:189
7.Jonava1123614:199
8.Kauno Žalgiris1202106:242

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)