Pertvarkos idėją stūmusiam Edvinui Eimontui platūs užmojai smogė bumerangu.

Po praėjusį mėnesį kilusio konflikto tarp LFF prezidento ir vykdomojo komiteto daugumos, pastaroji nusprendė durti priešui jo paties ginklu.

Daugiau nei pusmetį veikusi darbo grupė buvo pateikusi siūlymus, kaip keisti federacijos įstatus. Bet vykdomojo komiteto senbuviai rekomendacijas vikriai užmovė ant savo kurpalio.

Klubai negalės tapti LFF nariais ir negaus balso teisės, dešimtmečiais nesikeičiantys šakinių asociacijų vadovai išlaikys visas turimas kėdes vykdomajame komitete – tokios „naujovės“ paruoštos įstatų projekte.

LFF konferencijos sudėtį numatoma keisti minimaliai, o vykdomąjį komitetą išplėsti iki 20 narių, priimant visų dešimties regioninių federacijų vadovus, taip pat A lygos, žaidėjų sąjungos atstovus ir vienintelį konferencijos tiesiogiai renkamą narį, kuris turės būti moteris.

Įstatų projekto vinis – prezidento galių susiaurinimas, paliekant jam tik reprezentacines funkcijas.

Septynias valandas pirmadienį posėdžiavęs LFF vykdomasis komitetas pritarė tokiam projektui jo akyse nė neregėjęs – S. Stankus ir posėdyje dalyvavę teisininkai naujus įstatų punktus formulavo tik žodžiu.

Tai buvo ne vienintelė dovana Techninio vystymo asociacijos vadovui jubiliejaus proga: vykdomasis komitetas taip pat atšaukė artimu S. Stankaus bendražygiu laikomo Vytauto Vaškūno suspendavimą, kurį Vaikų ir jaunių futbolo asociacijos prezidentas buvo užsitarnavęs dėl bandymo paveikti Alytaus apskrities federacijos rinkimus.

Status quo atkurtas ir LFF trenerių korpuse – šalies jaunimo rinktinių vairininkais nebe pirmą kartą patvirtinti Antanas Vingilys ir Svajūnas Česnulis. Pirmasis vadovaus 19-mečiams, antrasis – 17-mečiams.

Kada LFF įstatų projektas bus pateiktas tvirtinimui, lieka neaišku. Vykdomasis komitetas nusprendė šaukti dar vieną neeilinę konferenciją – šįkart liepos 23 d. Kaune.

Primename, kad eilinis LFF narių suvažiavimas vyks gegužės 18 d. Vilniuje, neeilinę konferenciją anksčiau taip pat buvo nutarta surengti birželio 12 d. Kaune.

– Kaip vertinate sprendimą nepriimti klubų į LFF? – DELFI paklausė E. Eimonto

– Aš esu įsitikinęs, kad klubai tiesiogiai turėtų būti LFF nariais. Bet vykdomajame komitete kalbama tik apie asocijuotų struktūrų įtraukimą. Tokia šiai dienai yra tik A lyga. Galbūt dar bus įtraukta Lietuvos futbolo žaidėjų sąjunga. Vadinasi, LFF konferencijose dalyvautų nebe 80, o 85, galbūt 90 delegatų.

– Ką reiškia LFF prezidentui numatomos „reprezentacinės funkcijos“?

– Čia – įdomiausia dalis. Manau, kad prezidentas turi būti organizacijos lyderis. O dabar daugumą jo funkcijų ketinama perkelti vykdomajam komitetui, o organizacijos valdymą atiduoti generaliniam sekretoriui. Kuris jau būtų skiriamas ne konferencijos, o vykdomojo komiteto. Tai – kertinis momentas, keičiantis visą futbolo valdymą. Nemanau, kad tokie įstatai įgyvendins siekiamybę vystyti Lietuvos futbolą per klubus.

– Kokiais tikslais šaukiama dar viena neeilinė konferencija?

– Negalėčiau pasakyti. Tai – vykdomojo komiteto prerogatyva, reikėtų klausti tų asmenų, kurie to pageidavo. Nei vienos, nei kitos neeilinės konferencijos darbotvarkė nėra patvirtinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)